Τα ηλεκτρικά οχήματα συχνά έχουν τη φήμη των ήπιων και πρακτικών μέσων μετακίνησης, όμως οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αρχίζουν να δείχνουν μια πιο «άγρια» πλευρά.
Η Opel, με μεγάλη ιστορία σε δημοφιλή compact μοντέλα όπως το Astra, εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των ηλεκτρικών επιδόσεων, παρουσιάζοντας το Mokka GSE.
Η εταιρεία αξιοποιεί τεχνογνωσία από τον κόσμο των ηλεκτρικών αγώνων ράλι και τη μεταφέρει αυτούσια στο νέο της μοντέλο παραγωγής. Το Mokka GSE βασίζεται άμεσα στο πρωτότυπο Mokka GSE Rally, χρησιμοποιώντας σχεδόν τα ίδια στοιχεία υψηλής τάσης – κινητήρα, μετατροπέα, μπαταρία και καλωδιώσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 207 kW (281 ίππους), με ροπή 345 Nm, προσφέροντας εκρηκτικές επιταχύνσεις. Το 0–100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 km/h.

Για να τιθασεύσει αυτή την άμεση ισχύ, η Opel έχει εξοπλίσει το μοντέλο με πολύδισκο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, νέους άξονες και υδραυλικά αμορτισέρ εξελιγμένα με βάση την εμπειρία από τα ηλεκτρικά ράλι. Τα συστήματα πέδησης και διεύθυνσης έχουν επίσης αναβαθμιστεί για πιο έντονη σπορ αίσθηση.
Το Mokka GSE προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης:
-Sport, για μέγιστη απόδοση
-Normal, με περιορισμό τελικής στα 180 km/h για καθημερινή χρήση
-Eco, που δίνει προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας
Η μπαταρία 54 kWh είναι ίδια με αυτή του συμβατικού ηλεκτρικού Mokka, αν και η επίσημη αυτονομία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Το εξωτερικό του Mokka GSE υιοθετεί στοιχεία από το πρωτότυπο ράλι, με ειδικά διακοσμητικά GSE στους προφυλακτήρες. Το μοντέλο «πατάει» σε αεροδυναμικές ζάντες 20 ιντσών, ντυμένες με ελαστικά Michelin Pilot Sport EV 225/40. Πίσω από τις ζάντες ξεχωρίζουν οι κίτρινες δαγκάνες φρένων GSE τεσσάρων εμβόλων. Τα λογότυπα GSE σε κίτρινο και μαύρο ολοκληρώνουν την επιθετική αισθητική.


Στο εσωτερικό, ο διάκοσμος συνεχίζει την αγωνιστική θεματολογία: καθίσματα Alcantara GSE Performance με ενσωματωμένα προσκέφαλα, κίτρινες λεπτομέρειες στις ραφές και λευκή κεντρική γραμμή. Το τιμόνι είναι επίπεδο πάνω και κάτω, ενώ τα αλουμινένια πεντάλ ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα.
Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο οθόνες: μια πλήρως ψηφιακή 10 ιντσών και μια κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής με σύστημα πλοήγησης. Εκεί εμφανίζονται και ειδικά δεδομένα GSE, όπως G-force, επιταχύνσεις και πληροφορίες για τη μπαταρία. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα Intelli-Lux Matrix χωρίς αντανακλάσεις, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας και κάμερα οπισθοπορείας 180°.
Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει. Το πλήρως εξοπλισμένο Mokka GSE προσφέρεται στη Γερμανία στα 47.300 ευρώ, ενώ μέσω leasing η τιμή διαμορφώνεται από 399 ευρώ τον μήνα, με προκαταβολή 1.000 ευρώ.
Μαζί με το Mokka GSE, η Opel παρουσίασε και την επερχόμενη γενιά του Astra. Τα νέα Astra και Astra Sports Tourer υιοθετούν πιο «τεχνική» και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, με το πρώτο φωτιζόμενο έμβλημα Opel Blitz, νέες αποχρώσεις και φρέσκα σχέδια ζαντών.