Close

Η Nissan θα βελτιώσει τις υποδομές φόρτισης EV, με έναν νέο ταχυφορτιστή που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

Ενισχύοντας τη δέσμευσή της για την ηλεκτρική κινητικότητα και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ουδέτερης εκπομπών άνθρακα, η Nissan ανακοινώνει την συνεργασία με τους κορυφαίους παρόχους φόρτισης EV, Allego και E.ON.

Σκοπός της να αναβαθμίσει και να αυξήσει την προσφορά ταχείας φόρτισης που παρέχεται από το εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων της Nissan στην Ευρώπη.

Η νέα στρατηγική συνεργασία είναι το τελευταίο παράδειγμα των προσπαθειών της Nissan να επιταχύνει τη μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, συνεργαζόμενη με το δίκτυο των αντιπροσώπων της στην Ευρώπη, για να επεκτείνει τις υποδομή ταχείας φόρτισης για κατόχους EVs σε συνολικά 18 αγορές στην Γηραιά Ήπειρο, με την πρόθεση να καλύπτεται το 70% του δικτύου, μέχρι το 2024.

Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες υποδομές που παρέχονται από την Allego και την E.ON, η νέα πρωτοβουλία θα προσφέρει συνδυασμένες μονάδες ταχείας φόρτισης CCS και CHAdeMO DC 24 kW και 50 kW, που θα εγκαθίστανται στις αντιπροσωπείες της Nissan, προς όφελος χιλιάδων Ευρωπαίων πελατών.
Οι χρήστες της εφαρμογής Nissan Charge ή των υπηρεσιών δημόσιας φόρτισης Plugsurfing σε πολλές αγορές, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του εκτεταμένου δικτύου, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση σε διαθέσιμα σημεία φόρτισης στις συνεργαζόμενες αντιπροσωπείες της Nissan.

Σύμφωνα με το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ενδυνάμωση της κινητικότητας και όχι μόνο, τα επόμενα δέκα χρόνια, η Nissan θα επιταχύνει τον σχεδιασμό της για την ηλεκτροκίνηση για να λανσάρει 23 συναρπαστικά νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 νέων EVs, με στόχο να επιτύχει ένα «μείγμα» ηλεκτροκίνησης άνω του 50% παγκοσμίως, μέχρι το οικονομικό έτος 2030.

Επιπλέον, οδηγώντας προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς, η Nissan θα παρουσιάσει τις δικές της μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) μέχρι το οικονομικό έτος 2028, οι οποίες θα επιτύχουν ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων, στο μέλλον.
Επεκτείνοντας τις προσπάθειές της για να επιτύχει ένα πιο βιώσιμο μέλλον πέρα από τη γκάμα οχημάτων της, η Nissan ανακοίνωσε επίσης έναν εμβληματικό κόμβο EV αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, με βάση το εργοστάσιο παραγωγής της στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρώτο παγκοσμίως οικοσύστημα παραγωγής EV καθορίζει το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενσωματώνοντας ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.

Στην Ελλαδά, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. έχει συνάψει συνεργασία με την Blink Charging Hellas, θυγατρικής της Blink Charging Co, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. στοχεύει στη διεύρυνση των επιλογών για λύσεις φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων της, τόσο σε επίπεδο αντιπροσώπων, όσο και πελατών.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top