Η Nissan σταματά την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Την διακοπή της κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτρικά της οχήματα σταματά η Nissan με την πώληση της θυγατρικής Automotive Energy Supply Corporation (AESC).

AESC Nissan EV battery

Ειδικότερα, η γνωστή ιαπωνική κατασκευάστρια αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει την Automotive Energy Supply Corporation (AESC) στην κινέζικη GSR Capital, με το ποσό της εξαγοράς να παραμένει άγνωστο. Η Automotive Energy Supply αποτελούσε τη θυγατρική της εταιρείας, η οποία κατασκευάζει τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Σύμφωνα με δήλωση του Hiroto Saikawa, Προέδρου και CEO της Nissan, η εταιρεία θα διατηρήσει τη συνεργασία της με την AESC από την οποία θα προμηθεύεται τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματά ενώ η AESC θα ωφεληθεί από το δίκτυο της GSR Capital.

Στα πρακτικά, η Nissan κατείχε στην AESC το 51% και το υπόλοιπο 49% ανήκει στην NEC. Για την πώληση, η Nissan θα αγοράσει το μερίδιο της NEC και μετά θα το πουλήσει στην GSR Capital.

Η GSR Capital εκτός από την έδρα της εταιρείας στην Ιαπωνία θα λάβει και τις μονάδες παραγωγής μπαταριών στο Tennessee και στην Αγγλία.

Από την πλευρά της η GSR Capital θεωρεί ότι οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αγορά τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Βέβαια η GSR Capital είναι προνοητική, καθώς το Πεκίνο έχει ζητήσει από τις εγχώριες εταιρείες να διπλασιάσουν την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *