Close

Nissan Race to Zero: Καινοτομία και ενθουσιασμός για πλήρη “εξηλεκτρισμό”

Η Nissan ανακοίνωσε ότι συμμετείχε στην εκστρατεία Race to Zero που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, επιταχύνοντας τους στόχους της εταιρείας για πλήρη “εξηλεκτρισμό”, ηλεκτροκίνηση και ουδετερότητα άνθρακα.

Η Nissan υπέγραψε επίσης την επιχειρηματική φιλοδοξία της καμπάνιας για δέσμευση 1,5°C, ευθυγραμμίζοντας την Nissan με τον στόχο να διατηρήσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 °C, πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα. Η Nissan συμμετείχε στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), ως προαπαιτούμενο για συμμετοχή στην καμπάνια. Οι στόχοι της Nissan για μείωση του άνθρακα κάτω από τους 2°C έχουν επικυρωθεί από την SBTi, διασφαλίζοντας ότι είναι ευθυγραμμισμένοι με την κλιματική επιστήμη.

Το 2010, η Nissan κυκλοφόρησε το LEAF, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο και, μέσω μιας γκάμας νέων ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτροκίνητων τεχνολογιών που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να φέρνει την καινοτομία και τον ενθουσιασμό στην οδήγηση και την κινητικότητα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan δεσμεύτηκε ότι θα επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Η Nissan επιδιώκει να επιταχύνει αυτές τις προσπάθειες μέσω πρωτοβουλιών όπως το Nissan EV36Zero, το νέο κατασκευαστικό σχέδιο που συνδυάζει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, την κατασκευή μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Κεντρικό στοιχείο στο σχεδιασμό της Nissan για την ουδετερότητα του άνθρακα είναι η διάδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τεχνολογιών. Αυτό ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται σήμερα με την επέκταση της μοναδικής τεχνολογίας e-POWER της Nissan και των νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων όπως το crossover Nissan Ariya. Η Nissan στοχεύει το 100% των ολοκαίνουργιων οχημάτων που διαθέτει στις βασικές αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, να είναι “εξηλεκτρισμένα”.

Νωρίτερα φέτος η Nissan ανακοίνωσε τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E μέχρι το τέλος της δωδεκάτης σεζόν 2025-2026, φέρνοντας τον ενθουσιασμό των ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών στο παγκόσμιο κοινό.

Για να επιταχύνει αυτό το “ταξίδι”, η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το Nissan EV36Zero, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιδεικνύοντας την ολιστική προσέγγιση 360 μοιρών της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, ένας εμβληματικός κόμβος ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV και συγκεντρώνει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, για να επιταχύνει την κίνηση προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Πέρα από την ανάπτυξη νέων οχημάτων και τεχνολογιών, η Nissan θα συνεχίσει τη συνεργασία της με εταίρους παγκοσμίως, σε ζητήματα καινοτομίας και ανάπτυξη του ηλεκτρικού οικοσυστήματος γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την αποθήκευση ενέργειας, την χρήση μπαταριών EV σε δεύτερο κύκλο ζωής και τη συνεχή ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου «4R» (Επαναχρησιμοποίηση, Ανακατασκευή, Μεταπώληση, Ανακύκλωση), προς όφελος των κοινοτήτων.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top