Μεταχειρισμένες μπαταρίες από τη Mitsubishi για την αποθήκευση ενέργειας

Η ανακύκλωση μπαταριών αποτελεί ένα θέμα για τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά η Mitsubishi έχει τη λύση.

Μπορεί μία μπαταρία ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου να ανακυκλωθεί και να χρησιμοποιηθεί δεύτερη φορά; Η απάντηση είναι καταφατική, καθώς αυτό το εγχείρημα προσφέρει έναν σταθερό χώρο αποθήκευσης ενέργειας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα παρέχει το εργοστάσιό της στο Οκαζάκι, το οποίο επιμελείται την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, μεταχειρισμένες μπαταρίες. Οι Ιάπωνες δηλώνουν υποστηρικτές της δεύτερης χρήσης των μπαταριών ηλεκτρικών μοντέλων, αφού ανακυκλωθούν, κάτι που έχει κάνει ήδη η Belectric.

Πρόκειται για μία γερμανική εταιρεία ηλιακών συστημάτων και μπαταριών, η οποία έχει ολοκληρώσει ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 1,9 MWh χρησιμοποιώντας 20 μεταχειρισμένες μπαταρίες από δοκιμαστικά οχήματα της Audi.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2019 οι μπαταρίες του Nissan Leaf χάρισαν την ενέργειά τους σε μισή ντουζίνα στάδια σε όλη την Ευρώπη.

Από την πλευρά της, και η Renault έχει σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το εν λόγω πρότζεκτ, αφού τον Οκτώβριο ξεκίνησε την κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές μπαταρίες στη Γερμανία, με τον απώτερο στόχο να είναι τα 60MWh χωρητικότητας με πάνω από 2000 μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Όσο για τη Mitsubishi, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε το Dendo Drive House, ένα σύστημα που επιτρέπει στον καθένα να αποθηκεύσει αυτόματα ενέργεια από την μπαταρία του αυτοκινήτου του και να τη χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του σπιτιού του.

Τέλος, το πρότζεκτ της ιαπωνικής φίρμας θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *