Close

Κοινοπραξία BMW Group και Daimler AG στον τομέα υπηρεσιών μετακίνησης

Κοινοπραξία BMW Group και Daimler AG

BMW Group και Daimler AG υπέγραψαν συμφωνία για συγχώνευση των επιχειρηματικών τους μονάδων στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης.

Η επόμενη μέρα των μετακινήσεων αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων, καθώς επίσης και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτού τους είδους τις υπηρεσίες.

Θέλοντας να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια αγορά που αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται, δύο Κολοσσοί της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ο λόγος για το BMW Group και την Daimler AG που υπέγραψαν συμφωνία για συγχώνευση των επιχειρηματικών μονάδων τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης.

Κοινοπραξία BMW Group και Daimler AG

Μετά από σχετική εξέταση και έγκριση που έλαβαν από τις αρμόδιες αρχές του ανταγωνισμού, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να συνδυάσουν και να επεκτείνουν στρατηγικά τις υπάρχουσες on-demand υπηρεσίες μετακίνησης στους τομείς Car Sharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality. Βάσει συμφωνίας, η κάθε εταιρεία θα έχει το 50% σε ένα μοντέλο κοινοπραξίας που περιλαμβάνει υπηρεσίες μετακίνησης και των δύο πλευρών.

Τι ακριβώς είναι το ride-sharing, το ride-hailing και το car-sharing;

Σκοπός αυτής της πολύ σημαντικής κοινοπραξίας είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος έξυπνων, άριστα συνδεδεμένων υπηρεσιών μετακίνησης, που θα είναι διαθέσιμες “με ένα κλικ”.

Η συγχώνευση θα προωθήσει μεταξύ άλλων την ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας ηλεκτρικά οχήματα μέσω Car Sharing, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε δυνατότητες φόρτισης και στάθμευσης.

«Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες μετακίνησης που παρέχουμε, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, ψηφιακό οικοσύστημα. Αυτή η συμμαχία θα διευκολύνει τους πελάτες μας να ανακαλύψουν τη βιώσιμη μετακίνηση του μέλλοντος. Η προσεχής συγχώνευση των υπηρεσιών μετακίνησης, θα πετύχει εξοικονόμηση πόρων και θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε νέους ανταγωνιστές μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Harald Kruger.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche ανέφερε: «Ως πρωτοπόροι στη μηχανολογία αυτοκινήτων δεν θα αφήσουμε τη διαμόρφωση της μελλοντικής αστικής μετακίνησης στα χέρια άλλων. Θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ χωρίς δικό τους αυτοκίνητο, αλλά με μεγάλες ανάγκες μετακίνησης. Θέλουμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία και εμπειρία μας για να αναπτύξουμε ένα μοναδικό, βιώσιμο οικοσύστημα για την αστική μετακίνηση».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα λεγόμενα του Zetsche αναφορικά με τη μελλοντική εικόνα της Daimler. «Στην Daimler, δυναμικά και συστηματικά επιδιώκουμε να μεταμορφωθούμε από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε πάροχο υπηρεσιών μετακίνησης με τη στρατηγική μας – CASE. CASE είναι αρκτικόλεξο για τις έννοιες connectivity (συνδεσιμότητα), automated driving (αυτοματοποιημένη οδήγηση), sharing (κοινοχρησία) & services (υπηρεσίες) και electric mobility (ηλεκτρική μετακίνηση)».

Κοινοπραξία BMW Group και Daimler AG

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η κοινοπραξία εστιάζονται στους εξής πέντε τομείς:

1) Multimodal και on – demand mobility με moovel και ReachNow

Ευφυής και συνεχής συνδεσιμότητα μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών μετακίνησης – συμπεριλαμβανομένης κράτησης και πληρωμής – θα δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για τους χρήστες. Επίσης θα προσφέρει πιθανές λύσεις για τις προκλήσεις των αστικών, ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

2) Car Sharing με Car2Go και DriveNow

Οι υπηρεσίες Car2Go και DriveNow λειτουργούν συνολικά 20.000 οχήματα σε 31 μεγάλες διεθνείς πόλεις. Το Car Sharing επιτρέπει καλύτερη αξιοποίηση των οχημάτων και επομένως βοηθά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στις πόλεις. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες ήδη χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες CarSharing.

3) Ride-Hailing με mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi και Beat

Με τη μεγαλύτερη εφαρμογή ταξί στην Ευρώπη, απλά καλείτε ένα ταξί ή χρησιμοποιείτε έναν επαγγελματία οδηγό στη Γαλλία για μία βόλτα στις Γαλλικές μητροπόλεις. Συνολικά, 13 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 140.000 οδηγοί ήδη χρησιμοποιούν τον σύγχρονο, πρακτικό και γρήγορο τρόπο του Ride Hailing με mytaxi, Clever Taxi και Beat ή υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου με σοφέρ Chauffeur Privé. Καινοτόμες προσφορές όπως mytaximatch, στις οποίες άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους μοιράζονται ένα ταξί με ένα κλικ, συμβάλλουν σημαντικά στη ελάφρυνση της κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις καταργώντας πολυάριθμες ατομικές διαδρομές στα αστικά κέντρο.

4) Parking με ParkNow και Parkmobile Group/Parkmobile LLC

Παρκάρισμα στο δρόμο χωρίς κάρτες και μετρητά ή βοήθεια στην ανεύρεση, κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης σε πάρκινγκ. Καινοτόμες, ψηφιακές υπηρεσίες παρκαρίσματος μειώνουν το χρόνο και την οδήγηση που απαιτείται για την ανεύρεση ενός χώρου στάθμευσης. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την κυκλοφορία, καθώς τα αυτοκίνητα που ψάχνουν για χώρους στάθμευσης αυτή τη στιγμή αποτελούν το 30% της κυκλοφορίας στο δρόμο.

5) Charging με ChargeNow και Digital Charging Solutions

Εύκολη πρόσβαση (συμπεριλαμβανομένων τοποθεσίας, φόρτισης και πληρωμής) στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών δημόσιας φόρτισης με πάνω από 143.000 σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με προνόμια στάθμευσης σε πόλεις, θα υποστηρίξει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, βοηθώντας στη γνωριμία του κόσμου με αυτή την τεχνολογία κίνησης και την ενσωμάτωση στις ανάγκες του.

Πηγή 1, 2

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top