Κέρδη και αύξηση του ενδιαφέροντος για τη Formula E

Το ηλεκτροκίνητο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E κερδίζει συνεχώς πόντους δημοφιλίας, ειδικά στο νεανικό κοινό.

Το 2014, έτος κατά το οποίο πραγματοποίησε την πρεμιέρα του το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E, τα ηλεκτρικά οχήματα δεν ήταν ακόμη τόσο δημοφιλή, όσο σήμερα.

Πέντε χρόνια μετά, οι διοργανωτές της τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς όχι μόνο το εγχείρημα τους επιβίωσε, αλλά στέφθηκε και με αξιοσημείωτη επιτυχία, τηρουμένων των αναλογιών.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το 72% του διαδικτυακού κοινού της Formula E είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών, ενώ σε ότι αφορά στην τηλεθέαση σημείωσε αύξηση της τάξης του 24%.

Και κάπως έτσι η Formula E κατάφερε για πρώτη φορά να παρουσιάσει κέρδη, με τα συνολικά της έσοδα να σημειώνουν αύξηση σε ποσοστό 50% ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ και οι χορηγίες παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 25%.

Με το φετινό πρωτάθλημα να ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου, είναι δεδομένο ότι η Formula E ήρθε για να μείνει και όπως όλα δείχνουν κάποια στιγμή αναμένεται να θέσει σοβαρούς προβληματισμούς ακόμη και στη Formula 1, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *