Close

Jaguar E-PACE: Με προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας

Το Jaguar E-PACE, το πρώτο compact SUV της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων είναι γεγονός και μεταξύ άλλων διαθέτει πλήθος λειτουργιών συνδεσιμότητας και πολυμέσων και προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού.

https://www.youtube.com/watch?v=H8NExnW8fNM

Στην προσπάθειά της να συμβαδίσει με τις τεχνολογικές εξελίξεις και να κερδίσει και το νεανικότερο κοινό, η Jaguar προσέθεσε πλήθος λειτουργιών συνδεσιμότητα και πολυμέσων.

Η έκδοση E-PACE S έρχεται με το Connect Pro, το οποίο διαθέτει ένα 4G Wi-Fi Hotspot με το οποίο μπορείτε να συνδέσετε μέχρι και 8 συσκευές στο όχημα. Επιπλέον, διαθέτει 5 θύρες USB και 4 σημεία φόρτισης 12 volt.

Jaguar e pace touch pro

Το σύστημα infotainment του οχήματος, το InControl Touch Pro διαθέτει οθόνη αφής 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό του οχήματος και υποστηρίζει χειρονομίες (swipe και pinch).

Το Touch Pro έρχεται με τέσσερεις παραμετροποιήσιμες οθόνες, οι οποίες έχουν άμεση ταχύτητα ανταπόκρισης. Το σύστημα ανταποκρίνεται άμεσα και σε φωνητικές εντολές.

Jaguar E-Pace interior

Ακόμη, αν επιθυμείτε, μπορείτε να αποκτήσετε το προαιρετικό Smartphone Pack, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα, να ελέγχεται τις εφαρμογές του smartphone ή του iPhone απευθείας από την οθόνη αφής του E-PACE. Ανάμεσα σε αυτές, μπορείτε να διαχειριστείτε τις επαφές σας, το ημερολόγιό σας, τη μουσική σας ή και να κατεβάσετε εφαρμογές τρίτων.

Μια ακόμη χρήσιμη λειτουργία είναι η InControl RemoteRemote, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με το όχημά σας και σας επιτρέπει να το ελέγχετε ασύρματα. Η εν λόγω λειτουργία περιλαμβάνει Βελτιστοποιημένη Υποβοήθηση, η οποία παρέχει πληροφορίες για την τοποθεσία σας, δεδομένα διάγνωσης, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα σε περίπτωση βλάβης και κλήση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, το Jaguar InControl Remote σας επιτρέπει να ελέγχετε το επίπεδο των καυσίμων από απόσταση και μπορεί να εντοπίσει το όχημά σας σε ένα συνωστισμένο πάρκινγκ.

Jaguar E-Pace remote

Σε περίπτωση κλοπής, το Secure Tracker -το οποίο επίσης είναι προαιρετικό και είναι διαθέσιμο μόνο σε όσα οχήματα έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία InControl Remote- το σύστημα θα σας ενημερώσει και θα προσπαθήσει να εντοπίσει και ανακτήσει το όχημα. Ακόμη κι αν το όχημα κλάπηκε με τα κλειδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Secure Tracker για να ειδοποιήσετε το κέντρο εντοπισμού.

Το Jaguar E-PACE έρχεται με υποβοήθηση λωρίδας, ώστε να παραμείνετε στην ίδια λωρίδα καθώς και σε στοίχιση με τα υπόλοιπα οχήματα ενώ μπορεί και να ανιχνεύσει την επερχόμενη κυκλοφοριακή κίνηση.

Jaguar e pace interior

Επιπλέον, διαθέτει υποβοήθηση για παρκάρισμα με το Park Pack ενώ έρχεται και με ρύθμιση της έντασης του φωτός ώστε να μην τυφλώνει τους υπόλοιπους οδηγούς.

Ακόμη, έρχεται με αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση που ένας πεζός “πεταχτεί” ξαφνικά στον δρόμο του οδηγού. Κι αν αυτό για κάποιο λόγο δεν λειτουργήσει, το όχημα θα ανασηκώσει το καπό και θα ενεργοποιηθούν αερόσακοι που θα προστατεύσουν τον πεζό.

Χάρη στο Navigation Pro, να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας περιοχές και να χρησιμοποιείτε κινήσεις σμίκρυνσης και μεγέθυνσης για απλή εξερεύνηση χαρτών.

https://www.youtube.com/watch?v=VL4hoNaw6r8

Ακόμη, εκτός από την οθόνη πολυμέσων, μπορείτε να επιλέξετε και μια Interactive οθόνη 12,3 ιντσών HD, η οποία προβάλει πλήθος πληροφοριών σχετικά με την οδήγηση, την πλοήγηση, τα μέσα και το τηλέφωνο.

jaguar e pace interactive display

Παρά το γεγονός ότι είναι Jaguar, το E-PACE είναι σχετικά οικονομικό με τις εκπομπές του CO2 g/km να ανέρχονται στα 124 g/km με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και στα 147 g/km με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η μικτή κατανάλωση καυσίμου του είναι μέχρι και 4,7 l/100km με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και έως και 5,6 l/100km με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρόλο που το E-PACE είναι SUV παραμένει αυτοκίνητο της Jaguar, γεγονός που τονίζεται και από το διαφημιστικό του σποτ.

jaguar e-pace

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις αποδίδουν 250 και 300 ίππους, ενώ οι ντιζελοκίνητες 150, 180 και 240 ίππους.

Το βασικό δίλιτρο τουρμποντίζελ των 150 ίππων θα έρχεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ταχυτήτων. Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις θα έρχονται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όσον αφορά στην κίνηση, η entry-level πετρελαιοκίνητη έκδοση θα έρχεται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ  οι υπόλοιπες εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες.

Το Jaguar E-PACE έρχεται στα 4,345 μ. μήκος, 1,984 μ. πλάτος και μεταξόνιο 2,681 μ. Διατίθεται σε κόκκινο, λευκό και μαύρο. Στην Αγγλία, η τιμή εκκίνησης του Jaguar E-PACE ορίστηκε στις 28.500 λίρες.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top