Ηλεκτρικά θα είναι όλα τα μοντέλα της Bentley από το 2030
Close

Ηλεκτρικά θα είναι όλα τα μοντέλα της Bentley από το 2030

Bentley «Beyond100»

Bentley «Beyond100»

Η νέα στρατηγική της Bentley βασίζεται στην αειφορία και την ηλεκτροκίνηση, με τη μάρκα να ανακοινώνει πως από το 2030 όλα της τα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά.

Η νέα στρατηγική της Bentley «Beyond100» είναι πλήρως συνυφασμένη με την αειφορία και την ηλεκτροκίνηση. Μέσω αυτής, η μάρκα φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη αειφόρο κινητικότητα υπερπολυτελείας.

Η Bentley θα επανεφεύρει κάθε πτυχή της λειτουργίας της για να καταστεί οργανισμός ουδέτερος ως προς τον άνθρακα σε όλο το επιχειρηματικό της εύρος, καθώς ξεκινά τον δεύτερο αιώνα της. Μέρος του στόχου αποτελεί η αλλαγή της γκάμας μοντέλων, ώστε η Bentley να προσφέρει μόνο plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα από το 2026 και αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, από το 2030.

Πρόκειται για έναν τεράστιο μετασχηματισμό, για τη μάρκα που έχει γράψει τη δική της λαμπρή ιστορία ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής 12κύλινδρων βενζινοκινητήρων στον κόσμο και που μέσα σε μία δεκαετία θα περάσει εξ ολοκλήρου στους ηλεκτρικούς κινητήρες, επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητά της ως ηγέτης στην αειφόρο κινητικότητα πολυτελείας.

Το στρατηγικό σχέδιο «Beyond100» είναι μια επέκταση δύο δεκαετιών μελλοντικής σκέψης, καινοτομίας και επιτευγμάτων. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης για την εξέταση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών της επιπτώσεων ως μάρκα, η Bentley έχει μετατρέψει τα 80χρονα κεντρικά της γραφεία στο μοναδικό εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων με αποτύπωμα ουδέτερο ως προς τον άνθρακα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Από το 1919, η Bentley έχει ορίσει το πολυτελές Grand Touring. Το να είμαστε στην πρώτη γραμμή της προόδου είναι μέρος του DNA μας – τα αυθεντικά Bentley Boys ήταν πρωτοπόροι και ηγέτες. Τώρα, μέσα από τη στρατηγική Beyond100, θα παραμείνουμε σε ηγετική θέση, επανεφεύροντας την εταιρεία με στόχο να καταστούμε η παγκόσμια μάρκα αναφοράς στα πολυτελή αυτοκίνητα και στη νέα εποχή», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, Adrian Hallmark.

Bentley «Beyond100»
Bentley «Beyond100»
Μόνο ηλεκτρικά από το 2030

Η προσέγγιση της Bentley στον επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού της μοντέλου θα βασιστεί στο επιταχυνόμενο ταξίδι της προς την ηλεκτροκινητικότητα. Η μάρκα έχει ήδη δεσμευτεί ότι κάθε σειρά μοντέλων της θα προσφέρεται με την επιλογή μιας υβριδικής έκδοσης έως το 2023, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley να κυκλοφορεί το 2025.

Μετά το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλη την αλυσίδα, η Bentley θα προσφέρει αποκλειστικά plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, εντός της γκάμας της, από το 2026. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2030, θα σημάνει την αλλαγή της γκάμας της Bentley σε αποκλειστικά οχήματα μπαταρίας.

To «πράσινο» εργοστάσιο στο Crewe

Πέρυσι, το εργοστάσιο παραγωγής της Bentley στο Crewe έγινε το πρώτο εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο που πιστοποιήθηκε ως ουδέτερο, από τον ανεξάρτητο φορέα Carbon Trust. Αυτό, ήρθε ως αποτέλεσμα μίας περιόδου δύο δεκαετιών εφαρμογής καινοτόμων λύσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ανακύκλωσης νερού στο τμήμα βαφής, τοπική φύτευση δέντρων, εγκατάσταση 10.000 ηλιακών συλλεκτών, με συνολικό αριθμό των επιτόπιων ηλιακών συλλεκτών σε 30.000 και μετάβαση σε ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές.

Οι εγκαταστάσεις στο Crewe θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές τους δραστηριότητες. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όλοι οι προμηθευτές θα έχουν περάσει έναν έλεγχο αειφορίας, επαληθεύοντας τα διαπιστευτήριά τους για τη βιωσιμότητα. Στο μέλλον, μέχρι το τέλος του 2025, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της στο εργοστάσιο, εστιάζοντας στην κατανάλωση ενέργειας, τις εκπομπές CO2, τα λύματα, τη χρήση διαλυτών στη διαδικασία βαφής και καθιστώντας το πλαστικό ουδέτερο περιβαλλοντικά. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα εργοστάσιο το οποίο από το 2030 δεν θα είναι απλά ουδέτερο ως προς τον άνθρακα αλλά θα έχει θετικό ισοζύγιο, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των επιπέδων άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα η Bentley θα επενδύει σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας και δασοκομίας.

Bentley «Beyond100»
Bentley «Beyond100»
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αλλαγών σε έναν αιώνα

Η επίτευξη αειφόρου πολυτελούς κινητικότητας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και στόχος της Bentley είναι να γίνει η παγκόσμια επιχείρηση πολυτελών αυτοκινήτων, οικονομικά ανθεκτική και ασφαλής στην ύφεση. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα η Bentley να αναλάβει το μεγαλύτερο πρόγραμμα αλλαγών σε έναν αιώνα. Αυτό το πρόγραμμα οδήγησε σε σταθερή οικονομική ανθεκτικότητα μέσω ταχείας βελτίωσης της παραγωγικότητας σε όλη την επιχείρηση και μιας θεμελιώδους αναδιάρθρωσης.

Τα αποτελέσματα αυτού του ολοκληρωμένου πλάνου που περιλάμβανε τόσο περικοπές κόστους όσο και επενδύσεις, έφεραν την επιχείρηση σε θέση να επιτύχει θετική οικονομική απόδοση για το πλήρες έτος 2020, παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες. Αυτή η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο, σταθερά κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο για το μέλλον.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να κατασκευάζει αυτοκίνητα στο Crewe για τα επόμενα 100 χρόνια, ενώ προετοιμάζεται επίσης για νέες ψηφιακές τεχνολογίες και επιβεβαίωσε ότι θα επενδύσει σε δύο νέα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, ένα κέντρο δοκιμών οχημάτων και ένα ειδικό κέντρο ποιότητας.

Πηγή

Ο Νίκος έχει πτυχίο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σε πολυεθνική εταιρεία ενέργειας και καυσίμων. Οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2007 και του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top