Δημοτική αστυνομία, Αθήνα / ποδήλατα

Ηλεκτρικά ποδήλατα απέκτησε η δημοτική αστυνομία της Αθήνας

20 νέα ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα απέκτησε πρόσφατα η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα.

Τα νέα ποδήλατα έχουν ήδη ξεκινήσει τις περιπολίες σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε πλατείες και σε πεζόδρομους από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως 120 χιλιόμετρα και μπορούν να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα 25 km/h.

Οι περιπολίες των ποδηλάτων από την δημοτική αστυνομία, πέρα από την πρακτική σημασία τους , στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους περιβαλλοντικούς, οικολογικούς αλλά και κυκλοφοριακούς.

Δημοτική αστυνομία, ηλεκτρικά ποδήλατα
Δημοτική αστυνομία, ηλεκτρικά ποδήλατα

Οι ποδηλάτες – δημοτικοί αστυνομικοί διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές στολές και παπούτσια, αντιανεμικά κ.α.). Στις περιπολίες τους να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους, όπως να επιβλέπουν την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Ο εκσυγχρονισμός του «στόλου» των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων που έχει θέσει ως στόχο να ενισχύσει και να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο της δημοτικής αστυνομίας. Και αυτός ο ρόλος δεν είναι άλλος από την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που παρουσιάζονται στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *