Ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα: Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την αγορά τους

Στις 24 Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα στη χώρα μας.

Μία ξεχωριστή πλατφόρμα, εν ονόματι «Κινούμαι Ηλεκτρικά» (kinoumeilektrika.ypen.gr), έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα στη χώρα μας.

Αυτή αφορά ηλεκτρικά ΙΧ, Ταξί, ποδήλατα και πατίνια, αλλά και τρίκυκλα. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, η εν λόγω πλατφόρμα θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου, ώστε ο καθένας να υποβάλει αίτημα συμμετοχής στην αγορά ενός ηλεκτροκίνητου.

Βέβαια, θα είναι διαθέσιμη από τις 3 Αυγούστου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όποιες πληροφορίες χρειάζονται, ενώ θα είναι διαθέσιμη η επικοινωνία τόσο ηλεκτρονικά με email στο support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr, όσο και μέσω τηλεφώνου στις γραμμές 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124, 2131513139.

Όσο για το ποσό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι όλα θα ξεκινήσουν με 150 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό, τα οποία θα προκύψουν από πόρους του Ταμείου Ρύπων, ώστε να καλυφθεί η αγορά 27500 ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του 2021.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, με το ποσό αυτό μπορούν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα (ΙΧ και Ταξί) και 12.500 δίκυκλα (ποδήλατα και σκούτερ) Μιλάμε δηλαδή για 27.500 ωφελούμενους. Αυτό είναι μια έμπρακτη απάντηση σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν το νόμο, υποστηρίζοντας ότι είναι για λίγους.

Οι πόροι αυτοί θα είναι μόνο η αρχή καθώς ανάλογα με τη ζήτηση που θα παρουσιαστεί στην αγορά θα υπάρξει αύξηση των πόρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου. Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του προγραμματισμού ενεργοποίησης της προαναφερθείσας πλατφόρμας από τη Γενική Γραμματέα, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Από αυτή προέκυψαν οι παραπάνω ημερομηνίες, τη στιγμή που από τις 7 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δράση, να παραγγείλουν ένα από τα οχήματα, που θα υπάρχουν ως επιλογή, να δώσουν προκαταβολή για κάποιο ηλεκτροκίνητο που θέλουν να αγοράσουν, καθώς και να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης.

«Η 7η Αυγούστου είναι η ημέρα που το ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ξεκινάει επίσημα, υπό την έννοια ότι μπορεί ο ενδιαφερόμενος για συμμετοχή στη δράση να κάνει την δαπάνη.

Δηλαδή, να παραγγείλει ένα από τα επιλέξιμα οχήματα, να δώσει προκαταβολή, να το αγοράσει», δήλωσε η κ. Σδούκου. Μάλιστα, με την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν και έξυπνο οικιακό φορτιστή με επιδότηση 500 ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο ανακοινώθηκαν και τα κίνητρα για κάθε κατηγορία ηλεκτροκίνητου, με την κυβέρνηση να έχει στόχο το 30% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *