Η Google Waymo δημιούργησε τα δικά της μαθήματα οδήγησης για AI

Τα δικά της «μαθήματα οδήγησης» για ΑΙ (συστήματα τεχνητής νοημοσύνης) αυτόνομων οχημάτων έχει δημιουργήσει η Google Waymo.

Η εταιρεία έχει ήδη έναν στόλο από αυτόνομα οχήματα, τα οποία έχουν καταγράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί σε πραγματικές οδούς στην πόλη.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο κύριος όγκος του συστήματος deep learning της Google Waymo προέρχεται από οδήγηση σε εικονικούς δρόμους.

Οι προγραμματιστές της εταιρείας εκπαιδεύουν πάνω από 25.000 αυτόνομα οχήματα σε πάνω από 12 εκατ. χιλιόμετρα σε προσομοιωμένους δρόμους καθημερινά.

Οι προσομοιώσεις περιλαμβάνουν πολύπλοκες καταστάσεις όπως διασταυρώσεις με πολλαπλές λωρίδες και ασυνήθιστη κυκλοφορία οχημάτων.

Αυτές οι εικονικές σχολές οδήγησης πληροφορούν τα μοντέλα deep learning για κάθε συγκεκριμένο όχημα και βοηθούν να δημιουργηθούν δεδομένα, τα οποία θα επιτρέψουν στα αυτόνομα οχήματα να δικτυωθούν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον James Stout, Επικεφαλής προγραμματιστή της Waymo:

“Ένα βασικό πλεονέκτημα των προσομοιώσεων είναι ότι μπορείς να εστιάσεις στις πιο ενδιαφέρουσες αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα στον δρόμο όπως οδηγούς που οδηγούν ανάποδα, ξαφνικούς πεζούς κλπ. σε αντίθεση με τα μονότονα μίλια στην εθνική.

Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την εκπαίδευση του AI είναι το ότι μαθαίνει από οποιαδήποτε δεδομένα του δίνουμε. Τα αυτοκίνητα ρομπότ δεν ξεχωρίζουν τα μίλια που οδηγούνται στον πραγματικό κόσμο από αυτά στον εικονικό. Τα δισεκατομμύρια μιλίων σε προσομοιωτές είναι εξίσου σημαντικά με αυτά σε πραγματικούς δρόμους.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα αυτόνομα οχήματα σημαίνουν ασφαλέστερους δρόμους για όλους και έτσι όσο περισσότερη η εκπαίδευση, τόσο καλύτερα. Αυτά τα εικονικά μαθήματα οδήγησης αυξάνουν τη συνολική ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων και επιταχύνουν το χρονοδιάγραμμα για μαζική υιοθέτηση”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *