Αυτόματος πωλητής αυτοκινήτων από τις Alibaba και Ford

Μια νέα μέθοδο πώλησης αυτοκινήτων παρουσιάζουν στην Κίνα η εταιρεία Tmall που ανήκει στην Alibaba, σε συνεργασία με την Ford.

Πρόκειται για έναν μεγάλο αυτόματο πωλητή αυτοκινήτων, που εδώ και λίγα 24ωρα τέθηκε σε λειτουργία στην περιοχή Baiyun District, της Guangzhou.

Το πενταόροφο, πλήρως αυτοματοποιημένο κτήριο καλύπτει μια έκταση περίπου 1.000 τ.μ και μπορεί να φιλοξενήσει έως 42 οχήματα.

Η Alibaba το ονομάζει “Super Test-Drive Center”, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω των εφαρμογών του Tmall ή του Taobao να κλείσει για ένα τριήμερο test-drive το μοντέλο που τον ενδιαφέρει.

Η διαδικασία απαιτεί την καταβολή εγγύησης και ενός τέλους υπηρεσίας, καθώς επίσης και μια selfie για αναγνώριση προσώπου κατά την διάρκεια παραλαβής του οχήματος.

Το τέλος εξυπηρέτησης κυμαίνεται από 99 έως 198 γιουάν (15,80 – 31,60 δολάρια ΗΠΑ) ανάλογα με το μοντέλο, και η εγγύηση ορίζεται στα 3.000 γιουάν.

Όταν φτάσει η ώρα για την παραλαβή του οχήματος, ο ενδιαφερόμενος αφού πρώτα τακτοποιηθεί μέσω της selfie που έχει καταχωρήσει στην εφαρμογή, παραλαμβάνει το αυτοκίνητο και ξεκινά το τριήμερο τεστ.

Μετά τη δοκιμή οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το όχημα σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης της εταιρείας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *