Εταιρεία δημιούργησε μπαταρίες τεχνολογίας «Nano-Diamond» που διαρκούν χιλιάδες χρόνια! [video]
Close

Εταιρεία δημιούργησε μπαταρίες τεχνολογίας «Nano-Diamond» που διαρκούν χιλιάδες χρόνια! [video]

NDB μπαταρία με τεχνολογία «Nano-Diamond»

NDB μπαταρία με τεχνολογία «Nano-Diamond»

Η εταιρεία NDB ισχυρίζεται πως κατασκεύασε μπαταρίες τεχνολογίας «Nano-Diamond» που χρησιμοποιούν πυρηνικά απόβλητα και διαρκούν χιλιάδες χρόνια!

Πως θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο ύπαρξης μπαταριών για πάσης φύσεως αντικείμενα που δεν θα χρειάζονται φόρτιση και που η διάρκεια ζωής τους θα είναι χιλιάδες χρόνια;

Ακούγεται ονειρικό, έτσι δεν είναι;

Σκεφτείτε ότι θα μας απαλλάξει από μεγάλα άγχη, όπως για παράδειγμα το αν θα μπορέσουμε να κάνουμε μια κλήση στο κινητό ή όταν οδηγούμε το ηλεκτροκίνητο όχημά μας, αν θα προφθάσουμε να βρούμε φορτιστή για να του προσθέσουμε λίγη ενέργεια.

Τη λύση φαίνεται πως βρήκε η εταιρεία NDB που εδρεύει στην Καλιφόρνια, η οποία ισχυρίζεται πως κατάφερε να κατασκευάσει μπαταρίες τεχνολογίας «Nano-Diamond», οι οποίες δρουν σαν μικροί αντιδραστήρες χρησιμοποιώντας πυρηνικά απόβλητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πυρηνικές μπαταρίες είναι άφθαρτες και φθηνότερες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απ’ ότι οι συστοιχίες μπαταριών ιόντων-λιθίου που αποτελούν αυτή τη στιγμή την βασική επιλογή των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πότε αναμένεται να μειωθούν οι τιμές των μπαταριών;

Θα είναι «αθάνατες» καθώς η διάρκεια ζωής τους μπορεί να φτάσει έως και 28.000 χρόνια (!), ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα αντικείμενα, από τα πιο απλά, όπως για παράδειγμα smartphones, μέχρι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ρουκέτες.

«Η ομάδα μας απαρτίζεται από ηγετικές φυσιογνωμίες της νανοτεχνολογίας, της πυρηνικής επιστήμης και του πεδίου διαμαντιών, με στρατιωτικό, ακαδημαϊκό και ερευνητικό υπόβαθρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο CEO και συνιδρυτής της NDB, Nima Golsharifi.

«Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός μας επέτρεψε να σπάσουμε τον κώδικα στην ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής λύσης που αλλάζει τις ζωές μας», προσθέτει.

«Φιλικές προς το περιβάλλον»

Καλά όλα αυτά, αλλά ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στο περιβάλλον μια μπαταρία τέτοιας τεχνολογίας; Σύμφωνα με τον Golsharifi το προϊόν της NDB πέρα από πρακτικό είναι και ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον.

«Ως μέλη της κοινωνίας είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την ευημερία του πλανήτη και επικεντρωνόμαστε στη μείωση της κλιματικής αλλαγής ούτως ώστε να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές», τονίζει.

«Με την μπαταρία της NDB καταφέραμε μια τεράστια, πρωτοποριακή αποκλειστική τεχνολογική επανάσταση. Πρόκειται για μια emission-free μπαταρία με χιλιάδες χρόνια ζωής που το μόνο που απαιτεί είναι πρόσβαση στον φυσικό αέρα για να μπορέσει να τροφοδοτεί τις συσκευές».

Η NDB ανακοίνωσε πως έχει ήδη βρει δύο πελάτες που θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τις μπαταρίες της και πως βρίσκεται τώρα στο στάδιο της εξέλιξης της πρώτης πρωτότυπης μπαταρίας που προορίζεται για το εμπόριο, με τη διάθεσή της να προσδιορίζεται μέχρι τα τέλη του έτους.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top