Επενδυτές λένε ότι η Tesla θα ηγηθεί της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης

Επενδυτές και αναλυτές πιστεύουν ότι η Tesla θα είναι ο ηγέτης της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση.

Είναι δεδομένο, πλέον, ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης, ενώ κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες δουλεύουν και πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Ποιος θα είναι, όμως ο ηγέτης των ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων;

Επενδυτές και αναλυτές συμμετείχαν σε έρευνα της πολυεθνικής τράπεζας επενδύσεων και οικονομικών υπηρεσιών Morgan Stanley, η οποία έβαλε στη ζυγαριά τις Tesla, General Motors και Toyota. Αυτό που ρωτήθηκαν ήταν σε ποια εταιρεία από τις τρεις θα έδιναν 10 δις δολάρια για να επενδύσουν την επόμενη πενταετία στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Η πλειοψηφία αποφάσισε ότι η Tesla θα είναι αυτή που θα ηγηθεί της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση, με το 56% να το πιστεύει, με τις Toyota και GM να λαμβάνουν ψήφο εμπιστοσύνης από το 24% και το 20%, αντίστοιχα, των ανθρώπων που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα.

Κάτι που είναι απόλυτα λογικό, με βάση ότι από την πρώτη στιγμή η Tesla έχει επενδύσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ εξελίσσει συνεχώς το AutoPilot, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή στο επίπεδο της πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Βέβαια, από τη ζυγαριά λείπει η Volkswagen, η οποία έχει στόχο να «χτυπήσει» την Tesla με την παραγωγή ηλεκτροκίνητων απ’ όλες τις εταιρείες του Ομίλου της, όμως είναι λίγο πίσω στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης.

«Σε μία ιδιαίτερα προκλητική χρονιά για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πολλοί επενδυτές συγκρίνουν την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα των παραδοσιακών εταιρειών εναντίον της Tesla», αναφέρει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Άνταμ Τζόνας.

Επίσης, ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι, μετά την κρίση του κορονοϊού, που έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μπορέσουν να κερδίσουν το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.

Σε αυτό το κομμάτι οι απόψεις διίστανται, μ’ ένα 32% να θεωρεί πως αυτό είναι κάπως απίθανο, με το 24% να λέει ότι είναι πολύ απίθανο, ενώ άλλο ένα 24% πιστεύει ότι είναι κάπως πιθανό να συμβεί.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *