Οι Έλληνες οδηγοί ξοδεύουν 39 ώρες ετησίως στους δρόμους

Οι Έλληνες οδηγοί ξοδεύουν περίπου 39 ώρες ετησίως στους δρόμους, έναντι 29,5 ωρών που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια η χώρα μας έχει βελτιώσει σημαντικά της θέση της από το 2010 και μετά ωστόσο, ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων παραμένει σημαντικά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 74 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 52 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

traffic lights

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την δημοσίευση του «Πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ για τις μεταφορές» του 2016, στην οποία συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών μελών σε 30 κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές των μεταφορών.

Ο στόχος του Πίνακα αποτελεσμάτων είναι να βοηθήσει τα κράτη μέλη στον προσδιορισμό πεδίων όπου απαιτούνται κατά προτεραιότητα επενδύσεις και δράση. Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ εμβαθύνει περαιτέρω την εσωτερική αγορά μεταφορών και προωθεί τη μετάβαση προς κινητικότητα με χαμηλές εκπομπές, δύο προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ.

Πηγή

2 απαντήσεις στο “Οι Έλληνες οδηγοί ξοδεύουν 39 ώρες ετησίως στους δρόμους”

  1. Μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να γίνεται με τις 39 ώρες ετησίως! Μήπως 39 ώρες μηνιαίος??

  2. Οι ωρες ακουγονται πολυ λιγες ειδικα για οσους εργαζομαστε εδω στην Αθηνα και θελουμε πανω απο μια ωρα να παμε και αλλο τοσο να επιστρεψουμε απο την εργασια μας καθημερινά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *