Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Ασημένιο Βέλος» στο παρθενικό του ταξίδι

Τις εντυπώσεις έκλεψε το «Ασημένιο Βέλος» -το τρένο που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά- στο πρώτο του ταξίδι.

Το «Ασημένιο Βέλος» πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι χτες, 8 Σεπτεμβρίου στις 09:05, ξεκινώντας από την πλατφόρμα 1 του νέου Σιδηροδρομικό Σταθμού της Θεσσαλονίκης και κατευθυνόμενο προς την Κατερίνη. Το πρώτο αυτό ταξίδι, όπως δήλωσε κι ο Φίλιππος Τσαλίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πραγματοποιείται κατόπιν σειράς δοκιμαστικών δρομολογίων.

Το «Ασημένιο Βέλος» αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ηλεκτροδότησης και το τελευταίο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλαδίου-Δομοκού, μήκους 52 χιλιομέτρων. Το τρένο στο τμήμα Κατερίνη — Πλατύ θα αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ/ την ώρα.

Επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του τρένου (Frecciargento ETR 485) ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο Ν. Μαυραγάνης ανέφερε ότι το «Ασημένιο Βέλος» αποτελεί το πρώτο βήμα καθώς «συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια να συνδέσουμε το σιδηρόδρομο και με τα λιμάνια, τα κρίσιμα λιμάνια και με τα logistics centers όπου χωροθετούμε σε όλη την Ελλάδα σε στρατηγικό και τοπικό επίπεδο, ώστε όλο αυτό το μεγάλο πλέγμα των μεταφορών να συνεχίσει να αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Το 2017 οι μεταφορές είχαν 18% ανάπτυξη, πάνω από τον τουρισμό και έτσι θα συνεχίσουν οι μεταφορές για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *