Η Delphi εξαγοράζει τη nuTonomy για να επισπεύσει την αυτόνομη οδήγηση

Την εξαγορά της nuTonomy έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Delphi, προκειμένου να επισπεύσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτόνομης οδήγησης.

Η spinoff της General Motors, ήδη αποτελεί σημαντικό παίκτη στην αγορά αυτόνομων οχημάτων, ωστόσο, με την εξαγορά της nuTonomy, ευελπιστεί να επισπεύσει τις διαδικασίες, καθώς θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης της startup αυτόνομων οχημάτων.

Το προσωπικό της nuTonomy θα παραμείνει στη Βοστώνη, όπου η Delphi πραγματοποιεί τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να έχουν πάνω από 60 αυτόνομες “κούρσες” στους δρόμους μέχρι το τέλος του έτους, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει ύστερα από τη συμφωνία.

Όπως είναι αναμενόμενο, μια τέτοια εξαγορά δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το τοπίο της αυτόνομης οδήγησης. Ήδη η Lyft συνεργαζόταν με τη nuTonomy για τη μετάβαση της σε διαμοιρασμό  αυτόνομων οχημάτων.

Από την άλλη η Delphi αποτελεί προμηθευτή μεταξύ άλλων των BMW και Intel, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η τεχνολογία της nuTonomy μπορεί να βρει τον δρόμο της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Παρόλο που εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει σαν μια συγκλονιστική συμφωνία, εντούτοις αποτελεί ένα ακόμη βήμα για να βγουν τα αυτόνομα οχήματα σε μαζική παραγωγή.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *