Close

BMW Connected+: Ελέγχεις τα πάντα από το smartphone

Τον Μάρτιο του 2016 η BMW παρουσίασε το BMW Connected, που αποτελούσε το επόμενο στάδιο του BMW ConnectedDrive.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 29 χώρες και 18 γλώσσες, ενώ μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί ένα εκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως.

Τώρα, ένα χρόνο μετά, ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί, αποκτώντας ακόμα πιο εξατομικευμένες λειτουργίες.

Συνεργασία BMW – IBM για τα διασυνδεδεμένα οχήματα

Στο πλαίσιο του BMW Innovation Days 2017 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το BMW Connected+, το οποίο μεταμορφώνει το όχημα του χρήστη σε ένα εξατομικευμένο κέντρο ελέγχου για ψηφιακή μετακίνηση.

Μόλις το smartphone του οδηγού συνδεθεί στο όχημα, μπορεί να έχει πρόσβαση σε επιλεγμένα χαρακτηριστικά μέσω της κεντρικής οθόνης του αυτοκινήτου.

Το BMW Connected+ αποτελεί στην ουσία την ψηφιακή γέφυρα μεταξύ smartphone και οχήματος. Προσφέρει το επόμενο επίπεδο εξατομίκευσης και ενσωμάτωσης περιεχομένου smartphone στην οθόνη ελέγχου Control Display, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την απεικόνιση και λειτουργία μέσα στο όχημα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι νέες λειτουργίες που ενσωματώνονται στο BMW Connected+:

Send my Routes to Car

Ο οδηγός εισάγει τον προορισμό του και το BMW Connected+ ελέγχει κατά πόσον το αυτοκίνητο έχει αρκετό καύσιμο για το ταξίδι. Εάν όχι, το BMW Connected+ υποδεικνύει την κατάλληλη στάση για ανεφοδιασμό καθ’ οδόν, την οποία ο χρήστης μπορεί απλά να προσθέσει στη διαδρομή του. Κατόπιν, η διαδρομή μεταφέρεται απευθείας στο όχημα. Μόλις μπει ο οδηγός στο όχημα, εμφανίζονται οι προγραμματισμένες στάσεις και το ταξίδι μπορεί να ξεκινήσει με ένα απλό κλικ.

Με Skype τα αυτοκίνητα της BMW

Share Live Trip Status

Η τρέχουσα θέση και ώρα άφιξης μπορούν να προωθούνται από τον οδηγό στους συνεργάτες, φίλους ή στην οικογένειά του. Ο οδηγός μπορεί να στείλει ένα link μέσω SMS στα άτομα που έχει επιλέξει μέσω του Share Live Trip Status στο ξεκίνημα του ταξιδιού ή αν υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδρμοή. Η χρήση αυτού του link θα εμφανίζει την τρέχουσα θέση του χρήστη σε χάρτη, μαζί με το χρόνο άφιξης, βάσει δεδομένων από δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Το μεγάλο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι όλοι ενημερώνονται αυτόματα, ενώ μόνη μέριμνα του οδηγού είναι να φτάσει στον προορισμό του με ασφάλεια. Επίσης, για όσους περιμένουν υπάρχει δυνατότητα να λάβουν και άλλα ενημερωτικά SMS, σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές στην ώρα άφιξης.

Τι είναι το BMW CarData;

Navigate Door – to – Door

Το Navigate Door-to-Door είναι σχεδιασμένο να καθοδηγεί τους χρήστες στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού (Last Mile) και να επιστρέφουν στο αυτοκίνητο όταν είναι έτοιμο (First Mile). Ο οδηγός, αφού παρκάρει το αυτοκίνητο, θα λάβει ένα μήνυμα στην οθόνη του αυτοκινήτου που θα επιβεβαιώνει ότι το smartphone του είναιέτοιμο να τον κατευθύνει ώστε να φτάσει στον προορισμό με τα πόδια. Ταυτόχρονα, το BMW Connected+ στέλνει μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του χρήστη με τις οδηγίες για το πως θα μεταβεί περπατώντας στο σημείο που επιθυμεί.

Time to Leave Notification

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία που χρησιμοποιείται ήδη από το BMW Connected, σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ραντεβού μέσα στην ημέρα, μπορεί να ενημερωθεί για την ιδανική ώρα εκκίνησης ώστε να φτάσει εγκαίρως στο ραντεβού του. Αυτή λαμβάνει υπόψη το χρόνο που απαιτείται για να περπατήσει μέχρι τη BMW και να εμφανίσει τις πληροφορίες πλοήγησης σε ένα smartphone ή ένα smartwatch.

My Destinations

Η εν λόγω λειτουργία προσφέρει ταχεία πρόσβαση από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή τόσο στις πληροφορίες επαφών στο βιβλίο διευθύνσεων του χρήστη όσο και στον τελευταίο προορισμό που έχει αποθηκευτεί στο σύστημα πλοήγησης. Αυτή η ευφυής λειτουργία αναζήτησης προορισμού είναι συνδεδεμένη με τις επαφές του χρήστη, επομένως η επιλογή του επόμενου προορισμού γίνεται απλά με την εισαγωγή ενός ονόματος και την επιλογή της σχετικής διεύθυνσης.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top