Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να γίνουν γρηγορότερα χρησιμοποιώντας μπαταρίες με βάση το νερό

Οι μπαταρίες με βάση το νερό μπορούν να μεταφέρουν την ενέργεια πολύ γρήγορα. Ερευνητές στο North Carolina State University προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα πόσο γρήγορα μπορεί να μεταφερθεί η ενέργεια από τις μπαταρίες, δεδομένου ότι πολλές έρευνες βασίζονται στο να μεγαλώσουν την απόδοση των μπαταριών.

Renault Trezor autonomous supercar

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα προιόν με βάση το νερό σύμφωνα με το οποίο συνδυάζει μεγάλη παροχή ηλκετρικής ενέργειας αλλά ταυτόχρονα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα φύλλα νερού στο οποίο βασίζεται το προιόν έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι αποθηκεύει την ενέργεια πιο αποτελεσματικά έχοντας μικρότερες απώλειες λόγω θερμότητας.

Οι ερυνητές οραματίζονται ότι το προιόν τους θα μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσει ηλεκτρικά πολύ γρήγορα αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούσαν αν συναγωνιστούν τα συμβατικά supercars. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, αλλά δείχνει το άμεσο μέλλον όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι μόνο οικολογικά αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστα στην οδήγηση τους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *