Αυτόνομες μεταφορές ετοιμάζει το Τορόντο για το 2020

Μεταφορές με αυτόνομα μέσα συγκοινωνίας ετοιμάζει το Τορόντο του Καναδά με ένα πιλοτικό πρότζεκτ που αναμένεται να ξεκινήσει το 2020. Το πιλοτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δοκιμή της τεχνολογίας αυτόματης οδήγησης να καλύψει υπάρχουσες ανάγκες στις δημόσιες μεταφορές.

Βάσει του προγράμματος, η πόλη του Τορόντο θα δοκιμάσει αυτόνομα πούλμαν που θα παραλαμβάνουν και θα αποβιβάζουν επιβάτες από κεντρικούς σταθμούς.

Πρόκειται για μία λύση του «τελευταίου χιλιομέτρου». Ο όρος “last mile” (τελευταίο μίλι) αναφέρεται στη δυσκολία που υπάρχει να μεταφέρονται οι επιβάτες από και προς κάποιον σταθμό σε μια άλλη τοποθεσία όπου δεν υπάρχει τόση ζήτηση ώστε να υπάρχει κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς.

Deutsche Bahn self driving shuttle

Ο Amer Shalaby, Καθηγητής του Ιδρύματος Έρευνας Μεταφορών του Πανεπιστημίου του Τορόντο που είναι και επιβλέπων του project ανέφερε σχετικά: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μάλιστα αποτελεί και πρόκληση καθώς δεν είναι οικονομικά αποδοτικό να υπάρχει συμβατική μεταφορά με οδηγό…αν δεν υπάρχει η ζήτηση για αυτή».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η τεχνολογία αυτόνομων λεωφορείων θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα αυτό».

Η πόλη του Τορόντο συνεργάζεται με τις TTC και Metrolinx για το πιλοτικό πρόγραμμα. Η διαδρομή που θα εκτελούν τα πούλμαν δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά η πρόταση που θα υποβληθεί για έγκριση θα ζητά τα πούλμαν να κυκλοφορούν σε κανονικούς δρόμους με κίνηση κι όχι σε περιορισμένες ζώνες.

Για το πιλοτικό πρόγραμμα η πόλη θα ενοικιάσει προϋπάρχοντα αυτόνομα πούλμαν που θα έχουν χωρητικότητα 8 με 12 άτομα και θα ταξιδεύουν σε χαμηλές ταχύτητες και πιθανότατα θα είναι ηλεκτρικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *