Αυτόνομα οχήματα στην Ιαπωνία μέχρι το 2020 πάση θυσία

Η Ιαπωνία πιέζει για να ξεκινήσει δοκιμές ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους φέτος, προκειμένου να έτοιμο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε σε μια κυβερνητική στρατηγική επισκόπηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Shinzo Abe. Αφού λανσαριστεί με επιτυχία το σύστημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σκοπός είναι να βγει στο εμπόριο μέχρι το 2022.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η SoftBank έχει επενδύσει 2,25 δισ. δολάρια στην General Motors για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ενώ και Ιαπωνικές εταιρείες -όπως η Nissan– εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Οι οικονομολόγοι βλέπουν τεράστιες δυνατότητες στις τεχνολογίες ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων και τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες θα μπορούσαν εκτός από τις μεταφορές να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το γηράσκον εργατικό δυναμικό.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των τοποθεσιών που θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης σε πάνω από 100 μέχρι το 2030.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν δύο πιλοτικά προγράμματα που επιτρέπουν στις εταιρείες μεταφορών να λειτουργούν αυτόνομα οχήματα τα οποία παρέχουν διαδρομές στο κοινό.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *