Τουλάχιστον 47 πόλεις παγκοσμίως δοκιμάζουν αυτόνομα οχήματα

Τουλάχιστον 47 πόλεις παγκοσμίως δοκιμάζουν αυτόνομα οχήματα, σύμφωνα με τη λίστα των Bloomberg Philanthropies και Aspen Institute.

Η λίστα δημιουργήθηκε ύστερα από συνεντεύξεις και έρευνες με αξιωματούχους των πόλεων, από δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης και από δημόσια δεδομένα.

Η λίστα περιλαμβάνει 47 πόλεις, οι οποίες φιλοξενούν ήδη πιλοτικά προγράμματα, ή που έχουν δεσμευτεί να φιλοξενήσουν. Επιπλέον 22 πόλεις έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν το κανονιστικό πλαίσιο, τον σχεδιασμό και τις επιπτώσεις στη διακυβέρνηση, αλλά δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν δοκιμές.

self driving cars

Επιπλέον, το πρότζεκτ χαρτογράφησης των πόλεων που διεξάγουν δοκιμές αυτόνομης οδήγησης, επίσης πραγματοποίησε ηλεκτρονική έρευνα, όπου συμμετείχαν 38 πόλεις.

Από αυτές, το ένα τέταρτο, ξεκίνησαν τα πρότζεκτ αυτόνομης οδήγησης μέσα στο περασμένο έτος. Οι περισσότεροι προβλέπουν ότι τα αυτόνομα οχήματα, θα παρέχουν την λεγόμενη υπηρεσία του τελευταίου χιλιομέτρου, όπου θα μεταφέρουν τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς στα σπίτια τους, μετά την αποβίβασή τους από έναν συγκεκριμένο κόμβο. Πολλοί επίσης αναμένουν τα αυτόνομα οχήματα να αντικαταστήσουν τα ταξί και τα μέσα μεταφοράς.

self driving cars

Σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πόλεις για την ανάπτυξη πρότζεκτ αυτόνομης οδήγησης, η έλλειψη χρημάτων και τεχνογνωσίας φαίνεται ότι αποτελούν τους μεγαλύτερους ανασταλτικούς παράγοντες.

self driving cars tests barriers

Επίσης, πολλές πόλεις ανέφεραν την έλλειψη σαφήνειας ή συναίνεσης για να προχωρήσουν και αρκετοί αντιμετωπίζουν κανονιστικά εμπόδια από τις κυβερνήσεις. Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *