Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων: Εταιρεία από το Ισραήλ επενδύει 50 εκ. δολάρια

Η Electreon Wireless επενδύει 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία δικτύου ασύρματης φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πριν από ένα μήνα είχε γίνει γνωστό το πλάνο της Electreon Wireless να δημιουργήσει τις λεγόμενες ηλεκτρικές λεωφόρους, ώστε να γίνεται ασύρματα η φόρτιση κατά την οδήγηση. Αυτή τη φορά έχουμε την επένδυση της startup εταιρείες, προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το προαναφερθέν σχέδιό της.

Η φίρμα από το Ισραήλ θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το πρότζεκτ, κάτι που θα γίνει μέσω των επενδυτών της και μεγάλων κεφαλαίων από διάφορες εταιρείες, όπως και από την Afcon Holdings, που είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ισραήλ.

Μάλιστα, έχει γίνει κι ένα demo πρότζεκτ στη Σουηδία σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων, με τη χρήση ενός πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού 40 τόνων, το οποίο είχε πέντε modules ασύρματης φόρτισης, 20 kW το καθένα.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ της Electreon έχει στόχο την κατασκευή ηλεκτρικού δρόμου 10 χιλιομέτρων στο Τελ Αβίβ για τα μέσα μεταφοράς και άλλα εμπορικά οχήματα και 25-30 χιλιομέτρων στη Σουηδία για τα φορτηγά, που μεταφέρουν μεγάλα και βαρεά φορτία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω δίκτυα ασύρματης φόρτισης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ηλεκτρικά λεωφορεία, ταξί, φορτηγά με ελαφρύ φορτία, βαν και αυτόνομα οχήματα, ενώ στη λίστα της Electreon δε βρίσκονται προς το παρόν τα ιδιωτικά επιβατηγά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *