Ηλεκτρικοί δρόμοι: Εταιρεία στο Ισραήλ θέλει η φόρτιση των οχημάτων να γίνεται κατά την οδήγηση

Εταιρεία από το Ισραήλ θέλει να εγκαταστήσει ηλεκτρικούς δρόμους στη χώρα, ώστε η φόρτιση να γίνεται κατά την οδήγηση.

Έχουμε δει αρκετές πόλεις να προσπαθούν να απαλλάξουν τους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το να σταματήσουν και να ξοδέψουν χρόνο για τη φόρτισή του. Ήδη, έχουμε δει την ηλεκτρική λεωφόρο να παίρνει σάρκα και οστά στο Λονδίνο, έπειτα από συμφωνία της Siemens με κεντρικό δήμο της πόλης.

Ηλεκτρικούς αυτοκινητόδρομους θα έχει και η Σουηδία, με την Electreon Wireless Ltd. να ξοδεύει 12 εκατομμύρια δολάρια για το πρότζεκτ, το οποίο έχει πάει πίσω λόγω του κορονοϊού.

Η start-up εταιρεία θέλει να το κάνει και στη χώρα της, όπου επιθυμεί να δημιουργήσει έναν ηλεκτρικό δρόμο απόστασης 1,2 μιλίων, δηλαδή σχεδόν 2 χιλιομέτρων, στο Τελ Αβίβ, ώστε η φόρτιση του κάθε ηλεκτροκίνητου να γίνεται κατά την οδήγηση.

«Όταν στέκεστε εκεί έξω κι έχετε καλέσει ένα ρομποταξί από την Uber ή από οποιονδήποτε, αυτές οι εταιρείες θα περιμένουν πέντε ώρες για να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους;», δήλωσε στο Bloomberg ο CEO της Electreon, Όρεν Έζερ.

Από τη μεριά τους, οι New York Times εξήγησαν πώς θα γίνει η εγκατάσταση του ηλεκτρικού δρόμου. Ένα όχημα θα σκάψει την υπάρχουσα άσφαλτο κι ένα άλλο θα εγκαταστήσει τις λωρίδες φόρτισης και θα τις καλύψει με καινούρια άσφαλτο, με την ισχύ να παρέχεται από ένα ηλεκτρικό δίκτυο με μετατροπείς ισχύος, οι οποίοι θα βρίσκονται στις άκρες του δρόμου.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Electreon λένε ότι τα 2/3 της κατασκευής μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία νυχτερινή βάρδια. Τέλος, να σημειωθεί ότι στη Σουηδία εξελίσσει τεχνολογίες για ηλεκτρικούς δρόμους και η Siemens, όπως και στη Νότιο Κορέα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *