Αρχισχεδιαστής Aston Martin: “Η Rolls Royce και η Bentley είναι η Αρχαία Ελλάδα”

Στο Σαλόνι της Γενεύης η Aston Martin παρουσίασε το Lagonda Vision concept, ένα πολυτελές ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο όχημα που αποτελεί τη σπουδή της εταιρείας για τη λιμουζίνα του μέλλοντος.

Κατά τους επικεφαλής της Aston Martin, το νέο τους πόνημα στοχεύει στην κορυφή της υπερπολυτελούς κατηγορίας, τοποθετώντας το απέναντι από την Rolls Royce και την Bentley, τις οποίες μάλιστα παρομοιάζουν με την Αρχαία Ελλάδα!

Aston Martin Lagonda Vision concept

“Δείτε τη Rolls-Royce: είναι το πιο πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ρίζες του, τον λόγο ύπαρξής του, παραμένει ουσιαστικά μια μηχανή εσωτερικής καύσης που αντικαθιστά ένα άλογο, μια άμαξα, έναν κορμό. Είναι ένα ατελές πακέτο πολυτελείας”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Autocar ο αρχισχεδιαστής της Aston Martin, Marek Reichman.

“Η ηλεκτροκίνηση γενικότερα έχει τεράστια πλεονεκτήματα για τη σχεδίαση των οχημάτων. Μπορείς να τοποθετήσεις το βάρος και τον κινητήρα όπου θες. Δεν καθορίζεται από την ιστορία. Συ δίνει την ελευθερία να σκεφτείς διαφορετικά”, πρόσθεσε.

“Η Rolls Royce και η Bentley είναι η Αρχαία Ελλάδα σήμερα. Εργάστηκα στην original Phantom. Η σύντομη περιγραφή ήταν ‘το παλάτι του Buckingham’ σε τροχούς. Ήταν σημαντικό να το κάνουμε αυτό, αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει όπως έχουν αλλάξει και οι βασιλείς”.

O CEO της Rolls Royce, Torsten Muller-Otvos σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Reichman μέσω των Financial Times. “Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν την κατηγορία μας, δεν καταλαβαίνουν τους πελάτες. Είναι σε μια εντελώς διαφορετική τιμολογιακή κατηγορία, δεν έχουν καμία ένδειξη για το τι συμβαίνει στο ανώτερο τμήμα – μηδενική. Λυπάμαι που είναι τόσο ‘ωμός'”.

Το 2016 στο πλαίσιο του Vision Next 100 του BMW Group, η Rolls Royce παρουσίασε το όραμά της για τη λιμουζίνα του μέλλοντος με την ονομασία 103EX. Ένα εντυπωσιακό, πλήρως αυτόνομο όχημα με ένα ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

“Όταν αποκαλύψαμε το 103EX στον κόσμο το 2016, η Rolls Royce έθεσε την ατζέντα για το μέλλον της πολυτελούς κινητικότητας. Έκτοτε, κατέστη σαφές ότι άλλες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας αναγνώρισαν το όραμά μας, τόσο πολύ μάλιστα ώστε να έχουν υιοθετήσει τις περισσότερες πτυχές. Το όραμα της Rolls Royce το 2016 ήταν και παραμένει, ηλκετροκίνητην πλήρως αυτόνομη εντελώς προσαρμοσμένη κινητικότητα σε συνδυασμό με την απόλυτη πολυτέλεια”, πρόσθεσε ο 57χρονος Γερμανός CEO.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *