Διακόπτονται επ’ αόριστον οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων της Uber στην Αριζόνα

Ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey διέταξε την επ’ αόριστον διακοπή των δοκιμών αυτόνομων οχημάτων της Uber στους δημόσιους δρόμους της Πολιτείας.

Με επιστολή που απέστειλε ο Κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey στον CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, τον ενημερώνει ότι διέταξε την επ’ αόριστον διακοπή των δοκιμών αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας στους δημόσιους δρόμους της Πολιτείας.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα του θανατηφόρου τροχαίου που συνέβη στο Tempe της Αριζόνα, όταν αυτόνομο όχημα της Uber παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα.

Στην επιστολή του ο Κυβερνήτης προβάλλει ως βασικό λόγο την ασφάλεια των κατοίκων και την έλλειψη αξιοπιστίας της τεχνολογίας που έχει εξελίξει η εταιρεία.

Η Uber αμέσως μετά το τραγικό συμβάν αποφάσισε να αποσύρει όλα τα αυτόνομα οχήματά της από τους δρόμους μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

H επιστολή του Κυβερνήτη της Αριζόνα Doug Ducey στον CEO της Uber, Dara Khosrowshahi

Αριζόνα, η άγρια δύση των αυτόνομων οχημάτων

Στροφή 180 μοιρών

Όταν η Καλιφόρνια είχε απαγορεύσει τις δοκιμές των αυτόνομων ταξί της Uber στο Σαν Φρανσίσκο, ο Κυβερνήτης Ducey είδε μια ευκαιρία την οποία και άρπαξε με στόχο να μετατρέψει την Αριζόνα σε μια ελκυστική πολιτεία για τις εταιρείες που ασχολούνται με την αυτόνομη οδήγηση.

«Η Αριζόνα καλωσορίζει τα αυτόνομα οχήματα της Uber με ανοιχτές αγκαλιές και μεγάλους δρόμους», έλεγε το 2016 ο Κυβερνήτης Ducey, προσθέτοντας πως «ενώ η Καλιφόρνια βάζει φρένο στην καινοτομία και την αλλαγή με περισσότερη γραφειοκρατία και περισσότερους κανόνες, η Αριζόνα ανοίγει το δρόμο για τις νέες τεχνολογίες και τις νέες επιχειρήσεις».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *