Η Apple αυξάνει τον αριθμό των αυτόνομων οχημάτων που δοκιμάζει

Σε περίπου 30 ανέρχονται πλέον τα αυτόνομα οχήματα που δοκιμάζει η Apple στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πλέον η εταιρεία έχει επεκτείνει τον στόλο της σε 27 αυτόνομα οχήματα. Αρχικά είχε λάβει έγκριση από το Τμήμα Αυτοκινήτων της Καλιφόρνια (DMW) την περασμένη άνοιξη για δοκιμές 3 οχημάτων. Για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης η Apple χρησιμοποιεί LexusRX450h SUVs, εξοπλισμένα με αισθητήρες συλλογής δεδομένων. Σύμφωνα με αξιωματούχους της DMW η Apple θα συνεχίσει τις δοκιμές με τα ίδια οχήματα.

Να σημειωθεί ότι παρόλο που ήδη έχουν εντοπιστεί διάφορα λευκά SUVs με αισθητήρες LIDAR, η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σχέδια που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Πάντως ο Tim Cook έχει δημόσια παραδεχτεί το ενδιαφέρον της Apple για την αυτόνομη οδήγηση με τα οχήματα να αποτελούν μόνο μια περίπτωση. Μάλιστα, ο Tim Cook έχει περιγράψει τις προσπάθειες της εταιρείας σαν ένα μεγάλο πρότζεκτ γύρω από τα αυτόνομα οχήματα.

Να υπενθυμιστεί ότι έχει ακουστεί ότι η Apple εργάζεται σε ένα ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα με το κωδικό όνομα Project Titan. Ωστόσο, πλέον φαίνεται ότι η προσπάθεια έχει εξελιχθεί σε δοκιμές συγκεκριμένα για αυτόνομα συστήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *