Close

Apple CarPlay: Αποκτά widgets, νέο σχεδιασμό και Live Activities

Σύμφωνα με την Apple, το CarPlay χρησιμοποιείται περισσότερες από 600 εκατομμύρια φορές την ημέρα και τώρα, στο μεγάλο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, αναβαθμίζεται.

Ο νέος σχεδιασμός Liquid Glass του iOS 26 θα επεκταθεί στο αυτοκίνητό μέσω του CarPlay, προσφέροντας μια «συνεπή, εκφραστική εμπειρία κατά την οδήγηση». Τα νέα εικονίδια, όπως αναφέρει η Apple, φαίνονται υπέροχα τόσο σε φωτεινή όσο και σε σκοτεινή λειτουργία.

Όταν λαμβάνετε μια κλήση, υπάρχει πλέον μια πιο compact σχεδίαση για την ειδοποίηση που σας επιτρέπει να βλέπετε τον χάρτη σας, για παράδειγμα. Υπάρχουν επίσης τα tapbacks, που σας επιτρέπουν να απαντάτε γρήγορα σε ένα μήνυμα με ένα emoji πατώντας στην οθόνη, και καρφιτσωμένες συνομιλίες στα Μηνύματα, στις οποίες μπορείτε να μεταβείτε πιο γρήγορα.

apple carplay

Με το iOS 26, λαμβάνετε επίσης widgets και ζωντανές δραστηριότητες στο CarPlay, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που υπάρχουν ήδη στο iOS, επομένως οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν χρειάζεται να τα αλλάξουν για να εμφανιστούν στο CarPlay καθώς θα εμφανιστούν αυτόματα.

apple carplay

Οι ζωντανές δραστηριότητες θα σας κρατούν ενήμερους για ό,τι είναι σημαντικό για εσάς σε μια γωνιά του UI, «όλα γίνονται με τρόπο που να σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι στο δρόμο», σύμφωνα με την Apple.

apple carplay

Όλες αυτές οι ενημερώσεις έρχονται επίσης στο CarPlay Ultra, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα με την Aston Martin. Το Ultra σάς επιτρέπει να ελέγχετε ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου σας στο περιβάλλον χρήστη του CarPlay.

apple carplay

Λέγεται ότι πολλές ακόμη μάρκες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο εργάζονται πάνω στο CarPlay Ultra, επομένως θα πρέπει να δούμε περισσότερα από αυτό στο μέλλον.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top