Close

Η Apple, οι μεταφορές και η άδεια για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων

To “Project Titan” αποτελεί το καλά κρυμμένο μυστικό που όλοι μεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είναι και ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός της Apple. Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία έως τώρα να διαφυλάξει το εν λόγω project ως κόρη οφθαλμού.

Εδώ και χρόνια ακούμε και διαβάζουμε πως η Apple σκοπεύει να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευάζοντας το δικό της αυτόνομο όχημα – το Apple car – το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με state-of-the art τεχνολογίες.

Επίσημα δεν γνωρίζουμε τίποτα παρά μόνο για προσλήψεις κορυφαίων επιστημόνων από διάφορους χώρους για να στελεχώσουν το τμήμα εκείνο το εταιρείας που ασχολείται με το project.

Apple iCar concept

Δύο νέες άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις ωστόσο έρχονται να προστεθούν στο παζλ και να μας επιβεβαιώσουν ότι η εταιρεία Κολοσσός στο χώρο της τεχνολογίας, με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 800 δισ. δολάρια, έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση αυτόνομη οδήγηση.

Η πρώτη είδηση προέρχεται από το California Department of Motor Vehicles (DMV) το οποίο συμπεριέλαβε επισήμως την Apple στη λίστα του προγράμματος δοκιμών οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, στην οποία φιγουράρουν μεταξύ άλλων η Google, η Tesla, η θυγατρική της GM Cruise LLC και η NVIDIA. Με πολύ απλά λόγια δηλαδή η Apple θα μπορεί πλέον να δοκιμάζει οχήματα αυτόνομης οδήγησης στους δημόσιους δρόμους της California, όντας υποχρεωμένη να τηρεί μια σειρά από κανόνες που έχει θεσπίσει το DMV.

Το γεγονός αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Apple ασχολείται σοβαρά με την εξέλιξη είτε αμιγώς δικού της αυτόνομου οχήματος, είτε με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Από κει και πέρα υπάρχει και μια δεύτερη πληροφορία που προέρχεται από την UBS. Μέλη της εταιρείας έδωσαν μια άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία σε πελάτες στις 10 Μαϊου έπειτα από συζήτηση που είχαν με τον ειδικό αναλυτή σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Apple, Horace Dediu.

Σύμφωνα με τον αναλυτή το μέλλον της εταιρείας είναι οι μεταφορές! Το Project Titan είναι πιθανό να είναι μια πλατφόρμα μετακίνησης – όχι ένα αυτοκίνητο, αλλά ολόκληρη εμπειρία. Ο Jony Ive και ο Marc Newson ενδιαφέρονται για τη σχεδίαση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Και μετά σε ποιον θα ανήκουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα;

Ίσως στην Apple, ένας εύλογος λόγος για να διατηρηθεί ένα μεγάλο ισοζύγιο μετρητών. Προς το παρόν η εταιρεία κατασκευάζει τεχνογνωσία σε βασικούς αισθητήρες, επεξεργαστές και τεχνολογίες οδικών χαρτών”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πληροφορίες που τα στελέχη της UBS έδωσαν σε πελάτες τους…

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top