Η Apple απολύει 190 υπαλλήλους από το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 190 υπαλλήλους που μέχρι σήμερα εργάζονταν στο Project Titan αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης για λογαριασμό της Apple. Οι απολύσεις περιλαμβάνουν μηχανικούς και ερευνητές από 8 διαφορετικά εργαστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην Καλοφόρνια.

Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στους υπάλληλους που θα απολυθούν περιλαμβάνονται πάνω από 20 software engineers μαζί με έναν που ασχολήθηκε με το machine learning, 40 hardware engineers αλλά και τρεις product design engineers ποτ καταδυκνύουν ότι η Apple ετόιμαζε και κάποιο προϊόν για τα καταστήματα(;).

Apple: Τελικά θα κατασκευάσει πλήρη αυτόνομα οχήματα;

Οι συγκεκριμένες απολύσεις κάτω από την διέυθυνση του Doug Field πρώην αρχιμηχανικού της Tesla που πλέον ηγείται του Project Titan της Apple δημιουργούν αναταράξεις στην αγορά της αυτόνομης οδήγησης προσφέροντας έτοιμη τροφή στους ανταγωνιστές αλλά και ένα λιγότερο δυνατό παίχτη στην αγορά κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει εμάς τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το 2018 η Apple διένυσε σχεδόν 130.000 χιλιόμετρα με οχήματα που φέρουν τα δικά της συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε κέντρα δοκιμών της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Το 2007 το αντίστοιχο νούμερο ήταν μόλις 1.600 χιλιόμετρα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *