Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το πρώτο ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Apple

Στο πρώτο του ατύχημα ενεπλάκη αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple, το οποίο όμως όλα δείχνουν ότι δεν έφερε την ευθύνη.

Σύμφωνα με το Engadget, το αυτόνομο όχημα της Apple κινούταν στις 24 Αυγούστου με ταχύτητα 1,6 χιλιόμετρα την ώρα, όταν ένα Nissan Leaf 2016 το χτύπησε από πίσω. Το όχημα βρισκόταν σε κατάσταση αυτόνομης οδήγησης και ετοιμαζόταν να βγει σε έναν δρόμο με υψηλή κυκλοφορία. Περίμενε δηλαδή για το απαραίτητο «κενό» προκειμένου να εισέλθει στον αυτοκινητόδρομο. Τo Nissan Leaf κινούταν με ταχύτητα 24 χιλιόμετρα την ώρα και έπεσε πάνω του, στο πίσω μέρος του αυτόνομου οχήματος δηλαδή.

Apple self driving car

Το ατύχημα της Apple αποτελεί το πρώτο της εταιρείας με αυτόνομο όχημα αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων όπου συμβατικά αυτοκίνητα με οδηγό χτυπούν από πίσω αυτόνομα οχήματα.

Ο Dr. Phil Koopman, προγραμματιστής στο Carnegie Mellon αναφέρει ότι αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή τα αυτόνομα οχήματα δεν οδηγούν σαν άνθρωποι. Για παράδειγμα, τα αυτόνομα οχήματα της Waymo συνηθίζουν να σταματούν πριν στρίψουν ή για να αφήσουν τους πεζούς να περάσουν. Οι άνθρωποι όμως δεν ακολουθούν τους κανόνες με τον τρόπο που το κάνουν τα αυτόνομα οχήματα. Για παράδειγμα δεν «κοκαλώνουν» σε ένα stop.

Όσες εταιρείες λοιπόν δουλεύουν σε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα πρέπει να λαμβάνουν αυτό υπόψη. Όπως και να έχει, το θετικό είναι ότι στο ατύχημα με το αυτόνομο όχημα της Apple και το Leaf, δεν υπήρξαν τραυματίες παρά μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *