Close

Genesis eG80: Θα προσφέρεται με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης

Genesis G80

Genesis G80

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Genesis, eG80, θα προσφέρεται με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η εταιρεία που ανήκει στο Hyundai Motor Group βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου, eG80, το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ E-GMP. Τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού σεντάν αναμένονται το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με το λανσάρισμά του στην αγορά να πραγματοποιείται στα τέλη του έτους.

Η Genesis θέλει να πρωτοπορήσει στον τομέα της ασύρματης φόρτισης και για τον λόγο αυτό θα συνεργαστεί με την εταιρεία WiTricity, η οποία παρέχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία που είναι σύμφωνη με το νέο πρότυπο SAE J2954.

Η ασύρματη φόρτιση θα προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή, με το βασικό επίπεδο ισχύος να είναι 6 έως 8 kW, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα. Επιπλέον, απαιτεί ειδική εγκατάσταση σε χώρο του κάθε πελάτη. Βέβαια, αυτή η επιλογή προϋποθέτει ότι θα υπάρχει και το ανάλογο δίκτυο σταθμών που θα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, πράγμα πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή.

Για όσους πάντως επιλέξουν τη συμβατική μέθοδο φόρτισης, η Genesis θα προσφέρει οικιακούς σταθμούς φόρτισης από 7 έως 11 kW με ειδικό «μη συμβατικό σχεδιασμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της Genesis

Σύμφωνα με κορεάτικα ΜΜΕ, το Genesis eG80 θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας, καθώς θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο που θα φέρει το λογότυπό της. Παράλληλα, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του Hyundai Motor Group που θα προσφέρει over-the-air (OTA) ενημερώσεις, προσφέροντας στον οδηγό του τη δυνατότητα για αγορά υπηρεσιών συνδεσιμότητας αλλά και συστημάτων υποστήριξης εύκολα και γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, παρά μόνο ότι με μια πλήρη φόρτιση το ηλεκτρικό σεντάν θα μπορεί να καλύψει 500 χιλιόμετρα. Σημειώστε δε ότι ως μέλος της κοινοπραξίας της Hyundai και της Samsung, το eG80 θα υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Σημείωση: Στην κεντρική φωτό είναι το «θερμικό» Genesis G80

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top