Close

Μετέτρεψαν της Rolls-Royce του Johnny Cash σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Μερικές φορές τα πιο ευφάνταστα πειράματα είναι και αυτά με το πιο όμορφο αποτέλεσμα.

H οικογένεια μηχανικών της SHIFT EV πήραν στην κατοχή της τη Silver Shadow Rolls-Royce του 1970, η οποία ανήκε στον θρυλικό τραγουδιστή Johnny Cash, με το σκεπτικό ότι θα δώσουν την παλαιά του αίγλη. Όμως, η οικογένεια πήγε αυτή την ιδέα ένα βήμα παραπάνω, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

Αν και το αυτοκίνητο ήταν σε κακή μηχανική κατάσταση, η οικογένεια σκέφτηκε αρχικά να το επισκευάσει. Η λατρεία τους όμως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους έκανε να ξεκινήσουν ένα νέο project, με στόχο τη μετατροπή της Rolls-Royce σε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αν και συνήθως για κάτι τέτοιο οι μηχανικοί αγοράζουν εξαρτήματα από την Tesla, για το εν λόγω project αγοράστηκε ένα ολοκαίνουργιο Model S, από το οποίο πήραν όλα τα εξαρτήματα.

Συνήθως το πρόβλημα στη μετατροπή είναι η μπαταρία, καθώς είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ολόκληρη σε ένα αμάξι, οπότε όσοι επιχειρούν τη μετατροπή πρέπει να την κάνουν κομμάτια. Όμως αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τη Rolls-Royce, καθώς το μακρύ της μεταξόνιο έκανε δυνατή την εγκατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας των 75 kWh. Επίσης, έγινε επιτυχώς η εγκατάσταση μίας μονάδας οδήγησης Tesla στο πίσω μέρος, πέραν του συστήματος μετάδοσης.

Η μετατροπή στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον κινητήρα και πολλά άλλα εξαρτήματα  της Tesla να βρίσκονται πλέον στην καρδιά της πανέμορφης Silver Shadow Rolls-Royce και να τη μετατρέπουν σε ένα μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εμβέλεια έως και 320 χιλιόμετρα. Εξωτερικά και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δεν αλλάχτηκε καθόλου η εμφάνιση του αυτοκινήτου, διατηρώντας την παλαιά του, άγρια ομορφιά.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Techblog.gr και το Game20.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top