Close

Nissan: Έβαλε στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα τον Εντέν Αζάρ (video)

Η Nissan αποφάσισε να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Εντέν Αζάρ.

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι λατρεύουν τα γρήγορα και σπορ αυτοκίνητα, έχοντας αρκετά εξ’ αυτών στο γκαράζ τους. Ωστόσο, μιας και περνάμε σιγά-σιγά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Nissan αποφάσισε να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία οδήγησης με δύο ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στον Εντέν Αζάρ.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και αρχηγός της Εθνικής Βελγίου, ο οποίος είναι πρεσβευτής της ιαπωνικής φίρμας από το 2018, συνάντησε στην πίστα Χαράμα τον οδηγό της Nissan στη Formula E, Όλιβερ Ρόουλαντ.

Οι δυο τους μπήκαν σ’ ένα Leaf e+, το οποίο έχει μπαταρία 62 kWh, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 160 kW, δηλαδή 215 ίππων, και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα. Πρώτα μπήκε στο τιμόνι ο Ρόουλαντ και μετά άλλαξαν θέσεις για να είναι σε αυτή του οδηγού ο Αζάρ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ηλεκτρικό concept Leaf Nismo RC, που χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία με το Leaf e+, έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 240 kW ή αλλιώς 322 ίππων και επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δεύτερα.

Αμφότεροι απόλαυσαν αυτή την εμπειρία στην ισπανική πίστα με τη Nissan και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. «Ήξερα ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι διασκεδαστικά στο δρόμο, αλλά ουάου, τι εμπειρία στην πίστα. Απόλαυσα ιδιαίτερα την οδήγηση στο Nissan Leaf Nismo RC.

Λατρεύω τα αυτοκίνητα απόδοσης και είναι απίστευτη η στιγμιαία επιτάχυνση αυτού του αυτοκινήτου», είπε ο Αζάρ. «Είμαι μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου, οπότε ήταν μεγάλη συγκίνηση για μένα να γνωρίσω έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Ο Εντέν τα πήγε πολύ καλά και το να βλέπω τον ενθουσιασμό στο πρόσωπό του ήταν ανεκτίμητο», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Ρόουλαντ. «Ο Εντέν Αζάρ είναι ένας μεγάλης κλάσης αθλητής και είχαμε την ευκαιρία να του προσφέρουμε από πρώτο χέρι την εμπειρία με την τελευταία μας τεχνολογία για ηλεκτρικά οχήματα.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να παίρνεις πραγματική γεύση από το τι είναι ικανά να κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan», ανέφερε, με τη σειρά του, ο αρμόδιος της Nissan για τα μηχανοκίνητα σπορ παγκοσμίως, Τομάσο Βόλπε.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αζάρ μπήκε και για λίγο στο μονοθέσιο της Nissan, με το οποίο τρέχει ο Ρόουλαντ στη Formula E, αλλά δεν το οδήγησε, με τον τελευταίο απλά να δείχνει και να εξηγεί τα κουμπιά του τιμονιού στον Βέλγο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top