Close

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα Chrysler Pacifica της Waymo ξεκινούν δοκιμές στο Los Angeles

Το Los Angeles θα αποκτήσει τα πρώτα του αυτόνομα οχήματα, με τη Waymo να είναι η εταιρεία που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, ξεκινώντας αρχικά από την πλήρη χαρτογράφηση της πόλης έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές με τα αυτόνομα Chrysler Pacifica.

Η Waymo θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τρία αυτόνομα Chrysler Pacifica στους δρόμους του Los Angeles, στα οποία θα βρίσκονται οδηγοί για να ξεκινήσουν οι τρισδιάστατες χαρτογραφήσεις της πόλης. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, τα οχήματα θα βγουν ξανά στους δρόμους για να δοκιμαστούν στην αυτόνομη οδήγηση, παρά το ότι η Waymo δε σχεδιάζει να ξεκινήσει κάποια υπηρεσία μεταφοράς επιβατών στην πόλη.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως θα ξεκινήσει να εξετάζει το πως θα αξιοποιήσει τη διαθέσιμη τεχνολογία της στους δρόμους του Los Angeles και το δύσκολο περιβάλλον μετακίνησης στην πόλη έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της.

Το πρόβλημα το οποίο αναμένεται να προκύψει έχει να κάνει με το Τμήμα Μεταφορών του Los Angeles το οποίο επιβάλλει τη χρήση της εφαρμογής Mobility Data Specification (MDS) που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τα ηλεκτρικά scooter και άλλα οχήματα που βρίσκονται στους δρόμους. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες E-scooter πρέπει να μοιράζουν τα δεδομένα τους με τις αρχές της πόλης έτσι ώστε να μπορούν να έχουν άδεια για να μετακινούνται τα οχήματά τους, και μένει να δούμε αν και η Waymo θα συμμορφωθεί με αυτόν τον κανονισμό, μιας και υπάρχουν υπόνοιες για τη χρήση των δεδομένων με σκοπό τον εντοπισμό πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ένα νόμο της California, οι εταιρείες χρειάζεται να αποκτήσουν άδεια από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Πολιτείας έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους.

Το επόμενο στάδιο έχει να κάνει με την έναρξη των δοκιμών, για το οποίο χρειάζεται να ενημερωθούν οι τοπικές αρχές για να ζητήσουν από τη Waymo να συμφωνήσει με τους κανονισμούς που θα θέσουν, μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο διαμοιρασμός των δεδομένων από τα οχήματα αυτά.

Πηγή

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top