Close

Η Tesla επεκτείνεται στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης

Η Tesla ξεκίνησε να διευρύνεται στην Ανατολική Ευρώπη κάνοντας διαθέσιμα τα οχήματα της στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Αν και η αυτοκινητοβιομηχανία είχε δηλώσει στο παρελθόν την θέληση της να επεκταθεί σε νέες αγορές, ωστόσο, δεν περιμέναμε να συνέβαινε πριν το τέλος του έτους.

Η Tesla έχει επεκταθεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλές μικρότερες αγορές στις οποίες τα αυτοκίνητα της δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και δεν υποστηρίζει το service τους. Κατά κύριο λόγο αυτές οι αγορές ανήκουν στην Ανατολική Ευρώπη.

Νωρίτερα φέτος, η Tesla είχε επεκταθεί στην Τσεχία και την Ισλανδία, ενώ φέτος το καλοκαίρι ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να επεκταθεί και σε άλλες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Μέσω ενός tweet η Tesla επιβεβαίωσε την επέκταση της, αναφερόμενη αποκλειστικά στο Model 3. Ωστόσο, η εταιρεία λαμβάνει κανονικά παραγγελίες και για τα Model S και Model X, στις συγκεκριμένες αγορές.

Tesla Model 3

Ο Elon Musk είχε πει στο παρελθόν ότι δύο από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις των αγοραστών είναι οι Superchargers και η επέκταση της κάλυψης των Service Centers.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει ήδη πολλούς σταθμούς φόρτισης Supercharger στις νέες αγορές όπου κάνει άνοιγμα, ενώ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ανοίξει ακόμα περισσότερους στο μέλλον.

Μέχρι σήμερα σε όσες αγορές δεν πουλάει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της η Tesla οι επίδοξοι αγοραστές πρέπει να κάνουν εισαγωγή με αυξημένο κόστος, και γενικότερα αντιμετωπίζοντας μία σειρά προβλημάτων. Μία από αυτές τις αγορές στις οποίες η εταιρεία έχει κοινό ήταν και η Πολωνία.

Πέρα από την Πολωνία, η Tesla δεν διαθέτει κέντρα εξυπηρέτησης στις υπόλοιπες νέες αγορές. Βέβαια έχει ήδη προγραμματίσει το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων στη Βουδαπέστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top