Close

Volkswagen ID.3: Ανανεώνεται με καλύτερο infotainment και ισχύ για το Pro S

H Volkswagen ανακοίνωσε ένα ανανεωμένο ID.3, το οποίο συνοδεύεται από ένα ανανεωμένο σύστημα infotainment, αντιμετωπίζοντας το μεγαλύτερο παράπονο για τον προκάτοχό του.

Δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα για τους σημερινούς κατόχους ID.3, αλλά τουλάχιστον όσοι αγοράζουν το νέο μοντέλο θα πρέπει θεωρητικά να έχουν λιγότερα προβλήματα.

Η ανανέωση φέρνει επίσης περισσότερη ισχύ στο μοντέλο Pro S, φτάνοντας τώρα τα 170 kW / 231 PS και αυτονομία 559 χλμ. WLTP. Επιπλέον, το νέο ID.3 διαθέτει γρήγορη φόρτιση DC έως 175 kW και μπορεί να προετοιμάσει την μπαταρία του για να μειώσει ακόμη περισσότερο τους χρόνους φόρτισης. Δίνεται η δυνατότητα, δε, να σχεδιάσετε διαδρομές με έως και 10 στάσεις φόρτισης και 10 στάσεις στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να τις μεταφέρετε στο σύστημα ψυχαγωγίας.

Η νέα ισχύς θα παραδοθεί στη Γερμανία, ενώ οι πελάτες σε άλλες αγορές «μπορούν να αποφασίσουν μετά την αγορά εάν θέλουν να αυξήσουν τη βασική ισχύ από 150 kW σε 170 kW μέσω λειτουργίας κατ’ απαίτηση».

volkswagen id3

Εάν πληρώσετε ή ζείτε στη Γερμανία, τότε η απόδοση ισχύος 170 kW βελτιώνει την επιτάχυνση 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα.

Οι προπωλήσεις για το μοντέλο Pro S με πέντε θέσεις και καθαρή χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh είναι πλέον ανοιχτές, με περισσότερες παραλλαγές που υποσχέθηκαν να είναι διαθέσιμες για παραγγελία σύντομα.

Το νέο ID.3 έρχεται με μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής (τώρα 12,9″) και αυτό που λέει η VW είναι μια πιο διαισθητική δομή μενού. Το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών έχει επίσης βελτιωθεί για να προσφέρει απλοποιημένη και πιο διαισθητική λειτουργία.

Ο επιλογέας λειτουργίας οδήγησης δεν είναι πλέον τοποθετημένος μέσα στο περίβλημα του Digital Cockpit και έχει σχεδιαστεί ως ξεχωριστός διακόπτης στο τιμόνι, όπως στο ID.7.

Τα ρυθμιστικά αφής που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των εσωτερικών θερμοκρασιών και της έντασης του ήχου είναι κάτω από την οθόνη αφής. Εάν δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε μάλλον θα πρέπει να αξιοποιήσετε τον φωνητικό βοηθό IDA, ο οποίος μπορεί να “λειτουργήσει με φυσική γλώσσα”. Αυτό όχι μόνο σας επιτρέπει να αλλάξετε τα χειριστήρια του αυτοκινήτου, αλλά μπορεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήσεις με πρόσβαση σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων όπως η Wikipedia και υποστηρίζει επίσης το ChatGPT.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top