Close

2024 Mini Cooper: Μεγαλύτερες μπαταρίες, περισσότερη ισχύς

Το επόμενο ηλεκτρικό Mini Cooper θα έρθει με πολύ μεγαλύτερες μπαταρίες, περισσότερη ισχύ και ανανεωμένο σχεδιασμό όταν κυκλοφορήσει το 2024.

Το αυτοκίνητο θα έχει δύο επιλογές μπαταρίας, 40kWh και 54kWh, μια σημαντική αναβάθμιση από την μπαταρία 32,6 kWh του απερχόμενου Mini. Εκτιμάται ότι οι επιλογές αυτές θα προσφέρουν αυτονομία 300 και 400 km, αντίστοιχα, σε κύκλους δοκιμών WLTP.

Η μικρότερη μπαταρία θα διατηρήσει τον ίδιο κινητήρα 181 ίππων/135 kW με τον τρέχον Cooper SE και η αναβαθμισμένη μπαταρία 54 kWh θα έχει ισχύ έως και 215 ίππων/160 kW. Στο μέλλον, η Mini θέλει να προσφέρει ένα μοντέλο “John Cooper Works” με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, όπως είχε προσφέρει στο παρελθόν σε μοντέλα αερίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα εξακολουθεί να κατασκευάζει ένα μοντέλο με φυσικό αέριο, αλλά αναμένει ότι το ηλεκτρικό θα αντιπροσωπεύει το 50% των πωλήσεων έως το 2025, σε σύγκριση με το 15% που αντιπροσωπεύει τώρα. Η Mini έχει δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να γίνει πλήρως ηλεκτρικό brand και να σταματήσει να πουλά αυτοκίνητα βενζίνης έως το 2030, με το τελευταίο της μοντέλο βενζίνης να κυκλοφορεί το 2025.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top