Close

Το 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο καταχωρούνταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε 9 λεπτά

Το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε ρεκόρ καταγραφών για το 2018. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Go Ultra Low, κατά το 2018 σημειώθηκαν 59.911 καταγραφές ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε μία εγγραφή κάθε 9 λεπτά.

Σε σχέση με το 2017 παρατηρήθηκε αύξηση 19% κάτι που καθιστά το 2018 το πιο επιτυχημενο έτος για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα μέχρι σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα νούμερα αυτά, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις στρέφονται σε οχήματα με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων. Για παράδειγμα, μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου καταχωρήθηκαν 15.057 plug-in αυτοκίνητα. Ωστόσο, τα υβριδικά αυτοκίνητα είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με ποσοστό που άγγιξε το 74% των συνολικών εγγραφών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται δεύτερα παρουσιάζοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2017.

Το 2018 ήταν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε άνοδο. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των μοντέλων που είναι διαθέσιμα τόσο για απλούς καταναλωτές, όσο και για επιχειρήσεις. Παράλληλα, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η στροφή των καταναλωτών σε πιο βιώσιμες λύσεις που στοχεύουν στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα αγγίζει τις διακόσιες χιλιάδες. Με αυτό τον αριθμό ρεκόρ, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά οχημάτων με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα της Go Ultra Low, το ένα πέμπτο των Βρετανών θα ήθελε να αλλάζει το συμβατικό του όχημα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στο 2019.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top