Πως το Autopilot του Tesla έσωσε τον γνωστό μουσικό παραγωγό Zedd

Το πως έσωσε ο αυτόματος πιλότος του Tesla, τον ιδιοκτήτη του Anton Zaslavski, κατά κόσμον Zedd αναφέρει ο γνωστός dj και μουσικός παραγωγός.

Τελευταία ακούμε ολοένα και περισσότερα ατυχήματα που εμπλέκεται ο αυτόματος πιλότος (Autopilot) ενός Tesla οχήματος και σπάνια το αντίθετο, δηλαδή πως το Autopilot μπορεί να βοηθήσει.

Ο Zedd, θέλοντας να δείξει την άλλη όψη του νομίσματος ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι μια φορά αποκοιμήθηκε και το Autopilot τον ξύπνησε. Για την ακρίβεια ο Zedd ανέφερε: «Μια φορά αποκοιμήθηκα καθώς οδηγούσα σπίτι αργά τη νύχτα ενώ βρισκόμουν στον αυτοκινητόδρομο (με ανοιχτό τον αυτόματο πιλότο) και ξύπνησα από τις ειδοποιήσεις του συστήματος και το γεγονός ότι έκλεισε τη μουσική. Πιθανότατα θα ήμουν νεκρός χωρίς αυτό».

tesla autopilot zedd tweet

Να σημειωθεί ότι το Autopilot του Tesla ενημερώνει συχνά τον οδηγό να διατηρεί τα χέρια του στο τιμόνι καθώς οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους όλη την ώρα στον δρόμο και να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους ανά πάσα στιγμή.

Αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε το Autopilot θα ξεκινήσει να αυξάνει την ένταση του ήχου των ειδοποιήσεων, θα απενεργοποιήσει την μουσική και θα προσπαθήσει ακόμη και να ακινητοποιήσει το όχημα στην άκρη του δρόμου.

Η εξάντληση αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες. Ενδεικτικά στο στο Quebec το 22.7% των θανατηφόρων ατυχημάτων και το 20.5% των ατυχημάτων με τραυματισμούς αποδίδονται στην εξάντληση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *