Τα αυτόνομα ταξί της Yandex στους πάγους της Ρωσίας

Βίντεο με τα αυτόνομα ταξί της στους Ρωσικούς πάγους έδωσε στη δημοσιότητα η Yandex, η οποία έχει αναλάβει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες διαμοιρασμού ταξιδιού της Uber, αλλά ταυτόχρονα, έχει το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης.

Αν κρίνουμε από το βίντεο με τα δύο τροποποιημένα Toyota Prius V, φαίνεται ότι σημειώνει κάποια πρόοδο.

Σε γενικότερο πλαίσιο, το χιόνι αποτελεί εμπόδιο για την αυτόνομη οδήγηση, όχι μόνο λόγω της μειωμένης πρόσφυσης, αλλά επειδή μπορεί να σκιάσει τις λωρίδες, στις οποίες βασίζονται τα αυτόνομα οχήματα για να προσανατολιστούν.

Όμως, με δεδομένο ότι η Yandex δραστηριοποιείται κυρίως στη Ρώσικη αγορά, η δυνατότητα οδήγησης σε χιόνι είναι πολύ σημαντική.

Παρόλα αυτά, οι συνθήκες στο βίντεο δεν είναι εντελώς ακραίες. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει χιόνι και μοιάζει πιο πολύ με ένα βίντεο που δείχνει τις ικανότητες του οχήματος, αλλά δεν φαίνεται να εξωθεί στα άκρα τα τεχνολογικά όρια.

Τα οχήματα φαίνεται να εκτελούν βασικές λειτουργίες όπως αποφυγή εμποδίων, οχημάτων και πεζών και να πραγματοποιούν στάσεις.

Φυσικά, όταν τα αυτόνομα οχήματα καθιερωθούν, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Παρόλο που οι περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ πραγματοποιούν δοκιμές στη Silicon Valley και δεν έρχονται αντιμέτωπες με χιόνι, ωστόσο προετοιμάζονται και για αυτό.

Οι Ford και General Motors πραγματοποιούν δοκιμές όλον τον χρόνο στο Michigan, με τη Ford να έχει ήδη διεξάγει δοκιμές αποκλειστικά σε χιόνι.

Η Waymo αναμένεται να δοκιμάσει επίσης κάποια Chrysler Pacifica Hybrid minivan στο Michigan αυτόν τον χειμώνα.
Βέβαια, για να βελτιωθεί η τεχνολογία, τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκτενείς δοκιμές σε χιόνι.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *