Close

Xiaomi EV: Φτάνει τις 200.000 παραδόσεις και αναπροσαρμόζει τον ετήσιο στόχο της

Η Xiaomi EV γιορτάζει την παράδοση του 200.000ου οχήματός της, ενός Magenta Red SU7, σε ένα νεαρό ζευγάρι.

Αυτό το τεράστιο ορόσημο υπογραμμίζει την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η ταχύτητα με την οποία γίνονται αυτές οι παραδόσεις. Οι πρώτες 100.000 μονάδες χρειάστηκαν 229 ημέρες, αλλά οι επόμενες 100.000 παραδόθηκαν σε μόλις 119 ημέρες.

Το Xiaomi SU7 ανταγωνίζεται το Tesla Model 3 στην Κίνα και έχει δει τεράστια ζήτηση από την κυκλοφορία του. Έρχεται σε διάφορες εκδόσεις: Standard, Pro, Max, με το υψηλής απόδοσης Ultra να έρχεται. Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου 26.890 € για το Standard μοντέλο έως 66.000 € για το Ultra. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το SU7 τον Μάρτιο του 2024 και από τότε αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

xiaomi ev

Παρά το γεγονός ότι είναι στην αγορά για ένα χρόνο, η δημοτικότητα του SU7 δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Οι πελάτες που παραγγείλουν ένα τυπικό SU7 αντιμετωπίζουν πλέον αναμονή άνω των 30 εβδομάδων. Το SU7 Ultra έχει χρόνο αναμονής από 14 έως 17 εβδομάδες. Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι πολύ ασυνήθιστος στην κινεζική αγορά EV. Το Xiaomi EV έχει δει πάνω από 248.000 κλειδωμένες παραγγελίες για το SU7.

Σε απάντηση, η Xiaomi EV αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα. Η εταιρεία αύξησε τον στόχο παράδοσης για το 2025 στις 350.000 μονάδες, από τον προηγούμενο φαινομενικά πολύ φιλόδοξο στόχο των 300.000. Ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, δήλωσε ότι η εταιρεία ενισχύει με επιτυχία την παραγωγή. Το εργοστάσιο της Xiaomi στο Πεκίνο έχει αυτή τη στιγμή ετήσια δυναμικότητα 150.000 μονάδων. Η δεύτερη φάση του εργοστασίου βρίσκεται υπό κατασκευή.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Xiaomi EV σχεδιάζει να λανσάρει το ηλεκτρικό SUV YU7 το καλοκαίρι. Η εστίαση της εταιρείας στην αύξηση της παραγωγής σημαίνει ότι αναμένει να γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά αυτοκινήτων πολύ νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν ακόμη και οι πιο αισιόδοξες πρώτες προβλέψεις.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top