Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων Ford Mondeo στο Λονδίνο από την Oxbotica

Την εμφάνισή τους έκαναν στο Stratford του Λονδίνου, τα Ford Mondeo εφοδιασμένα με εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας Oxbotica, για δοκιμές σε περίπλοκο αστικό περιβάλλον, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν.

Το project των 13.6 εκ. λιρών συγχρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών των αυτόνομων οχημάτων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το όλο εγχείρημα αποτελεί απόδειξη πως τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες μιας τόσο μεγάλης Ευρωπαϊκής πόλης.

Η Oxbotica αναφέρει πως οι δοκιμές με αυτόνομα οχήματα όπου θα υπάρχουν και επιβάτες, θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται με εταιρείες taxi τον Ιούνιο του 2020. Τα μέλη της ομάδας Driven, σε συνεργασία φυσικά με την Oxbotica, ξεκίνησαν δοκιμές στην Οξφόρδη για να δουν την κατάσταση του “οικοσυστήματος” γύρω από τα αυτόνομα οχήματα, όπως τα πιθανά προβλήματα με hackers, τις επικοινωνίες αλλά και το νομικό πλαίσιο που αφορά αυτού του είδους τα οχήματα.

Τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας είναι μεν αυτόνομα αλλά υπάρχει οδηγός ο οποίος είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο σε περίπτωση που προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, κάτι που χρειάστηκε να γίνει μια μόνο φορά προληπτικά, όπου ένα minicab στριμώχτηκε γύρω από ένα σταθμευμένο φορτηγό.

Τέλος, δεν έγιναν μόνο οι συγκεκριμένες δοκιμές με τα αυτόνομα Ford Mondeo, μιας και ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές στο πρώτο αυτόνομο λεωφορείο στο Birmingham, σε δοκιμαστική διαδρομή στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές για τη μεταφορά 42 επιβατών σε διαδρομή 24 χιλιομέτρων μεταξύ Fife και Εδινβούργου μέσα στην επόμενη χρονιά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *