Η Tesla ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο;

Ποια η άποψη του CEO της Tesla, Elon Musk για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και ποια λύση προτείνει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που ταλανίζει τις μεγαλουπόλεις.

Παράλληλα με τη μάχη για τα πρωτεία στην αυτόνομη οδήγηση, εξελίσσεται και μια άλλη μάχη με φόντο αυτή τη φορά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες ανά τον κόσμο που επενδύουν πάνω σε αυτό το κεφάλαιο και μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να ξεπηδήσουν κι αρκετές ακόμα που θα μπουν στο παιχνίδι.

Στο θέμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων αναφέρθηκε και ένας από τους σημαντικότερους πιονέρους της εποχής μας και της ιστορίας γενικότερα, ο Elon Musk.

O CEO της Tesla εξέφρασε την άποψή του τονίζοντας ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να λύσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν τις μεγαλουπόλεις.

Προφανώς και μου αρέσουν τα ιπτάμενα αντικείμενα. Αλλά είναι δύσκολο να φανταστώ το ιπτάμενο αυτοκίνητο να γίνεται επεκτάσιμη λύση. Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα αρκετά. Μπορούμε αναμφίβολα να κατασκευάσουμε ιπτάμενο αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι αυτό το δύσκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι πως θα κατασκευάσεις ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο υπερ-ασφαλές και αθόρυβο. Γιατί αν ‘ουρλιάζει’, τότε θα κάνεις τους ανθρώπους δυσαρεστημένους”, είπε ο Musk.

Αν κάποιος δεν συντηρεί το ιπτάμενο αυτοκίνητό του, μπορεί να πέσει καμιά ζάντα και να σε αποκεφαλίσει. Το επίπεδο νευρικότητάς σου δεν πρόκειται να μειωθεί ως συνέπεια αντικειμένων με μεγάλο βάρος που βουίζουν γύρω από το κεφάλι σου”, πρόσθεσε με χιούμορ.

Ο Elon Musk θεωρεί πως η λύση για απροβλημάτιστες αστικές μετακινήσεις, δεν βρίσκεται στον αέρα, αλλά κάτω από την επιφάνεια της γης, με υπόγεια τούνελς όπου τα οχήματα θα μπορούν να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες εκμηδενίζοντας σχεδόν τις αποστάσεις.

Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή της εταιρείας «The Boring Company» που έχει συστήσει…

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *