Close

Vodafone Fleet Control: Υπόσχεται μείωση του κόστους μετακίνησης στις επιχειρήσεις

Τα τελευταία χρόνια η Vodafone Ελλάδος έχει λανσάρει προηγμένες υπηρεσίες Internet of Things (IoT) οι οποίες, μάλιστα, αναπτύσσονται στη χώρα μας, ενώ διατίθενται και στην παγκόσμια αγορά, μέσω του ομίλου Vodafone.

Vodafone Fleet Control

Η Vodafone τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα επενδύει στρατηγικά στο Internet of Things και ήδη έχει κερδίσει την αναγνώριση της αγοράς, καθώς η Gartner αναγνωρίζει τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο ως παγκόσμιο ηγέτη στο ΙοΤ.

Στην Ελλάδα, η Vodafone δημιουργεί λύσεις IoT, μέσω της θυγατρικής της Zelitron, η οποία αποτελεί έναν καινοτόμο φορέα έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών και υπηρεσιών ΙοΤ, υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι ενδεικτικό ότι οι Analysis Mason και Strategy Analytics έχουν χαρακτηρίσει την Zelitron ως έναν κορυφαίο partner στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών (Μ2Μ).

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ΙοΤ της Vodafone περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την ολοκληρωμένη υπηρεσία Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων (Vodafone M2M Fleet Control), μία «έξυπνη» εφαρμογή ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M), που επιτρέπει τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους.

Vodafone Fleet Control

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Zelitron και διευθυντή Ανάπτυξης Προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο, η λύση Vodafone IoT Fleet Control προσφέρει στις επιχειρήσεις μία ολοκληρωμένη υπηρεσία, μέσω της οποίας μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης των οχημάτων της (επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα ψυγεία, δίκυκλα), επιτυγχάνοντας τόσο την βελτιστοποίηση των διαδικασιών όσο και τον καλύτερο διαχειριστικό έλεγχο του στόλου.

«Το κόστος του καυσίμου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του συνολικού λειτουργικού κόστους του στόλου μίας επιχείρησης» αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος και εξηγεί ότι με την υπηρεσία Vodafone IoT Fleet Control μία επιχείρηση μπορεί να μειώσει το κόστος της κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 20%, μέσω του ελέγχου της κίνησης, της χρήσης βέλτιστης δρομολόγησης, του ελέγχου συμπεριφοράς του οδηγού κτλ.

Τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας Vodafone Fleet Control είναι:

• Η εύκολη διαχείριση με γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες μέσω web browser ή mobile συσκευής
• Η βέλτιστη ταχύτητα απεικόνισης χαρτών
• Οι χάρτες υψηλής ευκρίνειας και γρήγορης απόκρισης, με δυνατότητες παρουσίασης περιουσιακών στοιχείων, χιλιάδων σημείων ενδιαφέροντος, analytics, αναζήτηση και αναπαραγωγή διαδρομής
• Η γρήγορη εμφάνιση οχημάτων και σημείων ενδιαφέροντος (POI) στους χάρτες
• Η απεικόνιση κυκλοφοριακής ροής στον χάρτη
• Η υψηλή πιστότητα στην αναπαράσταση της κίνησης των οχημάτων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο
• Η υποστήριξη πολλαπλών εξωτερικών αισθητήρων
• Η εύκολη διαχείριση για χρήστες, οχήματα και οδηγούς
• Οι αναλυτικές αναφορές με κριτήρια, όπως όχημα, ημερομηνία, ώρα, οδηγός, ταχύτητα, χιλιόμετρα,  παραβίαση ωραρίων  εργασίας, αισθητήρων παρακολούθησης καυσίμων κλπ
• Η υποστήριξη ειδοποιήσεων συσκευών από το όχημα προς το Web Portal ή και την mobile εφαρμογή
• Η δυνατότητα μη παρεμβατικής διασύνδεσης, αλλά επαγωγικής διασύνδεσης με το CAN BUS του οχήματος, με σκοπό την συλλογή όλων των διαθέσιμων δεδομένων
• Η υποστήριξη Geofence

Vodafone Κώστας Θεοδωρόπουλος

«Όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη από την υιοθέτηση λύσεων IoT» αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν, ενώ οδηγούν σε εξορθολογισμό των δαπανών τους.

«Μία επιχείρηση που έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης του στόλου της μπορεί να αποτρέψει άσκοπα δρομολόγια, να προστατεύσει το εμπόρευμα που μεταφέρει και να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες της» εξηγεί ο διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας Vodafone IoT Fleet control είναι ότι η υπηρεσία αναπτύσσεται και υποστηρίζεται από την ίδια την εταιρία, η οποία έχει την συνολική ευθύνη για την ποιότητα της υπηρεσίας.

«Σήμερα οι εταιρίες δεν αναζητούν μόνο ένα προϊόν, αλλά έναν εταίρο που θα απλοποιήσει την διαδικασία ψηφιοποίησης μίας επιχείρησης και θα παράσχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες της στο ψηφιακό περιβάλλον. Η δική μας φιλοδοξία είναι να γίνουμε ο καλύτερος συνεργάτης των επιχειρήσεων, επιδιώκοντας να τις βοηθήσουμε να βελτιώσουν τη λειτουργία τους να και να ξεπεράσουν τα εμπόδια στη χρήση των νέων τεχνολογιών» καταλήγει.

Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone Fleet Control θα βρείτε στο site της Vodafone εδώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top