Close

Vodafone Ελλάδας: Οι Έξυπνες Πόλεις βασικό όχημα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Την πολύπλευρη επίδραση των λύσεων Έξυπνης Πόλης στην αναπτυξιακή προοπτική, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής στις σύγχρονες πόλεις είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα, Vodafone Ελλάδας.

Την πολύπλευρη επίδραση των λύσεων Έξυπνης Πόλης στην αναπτυξιακή προοπτική, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής στις σύγχρονες πόλεις είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα, Vodafone Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του 3ου Economist Thessaloniki Metropolitan Summit, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου.

“Η υιοθέτηση εφαρμογών Smart Cities από όλο και περισσότερους δήμους στη χώρα μας επιφυλάσσει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, που είναι μετρήσιμα και συγκεκριμένα: περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά. Σε ό,τι αφορά το Περιβάλλον, έξυπνες λύσεις συμβάλλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πόλεων. Στο μέτωπο της Οικονομίας, όπως έχουμε δει και στο εξωτερικό, η διείσδυση τέτοιων λύσεων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση ίδρυσης νέων εταιρειών και άρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια. Επιπλέον, σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και ευημερίας, ενισχύεται η ασφάλεια αλλά και διασύνδεση με κρίσιμες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η πρωτοβάθμια περίθαλψη εξ αποστάσεως που ήδη εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Γκορίλας.

Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να αναπτυχθούν, να ευδοκιμήσουν και να έχουν ουσιαστική επίδραση οι λύσεις Έξυπνων Πόλεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για τη διάθεση επαρκών κονδυλίων, αρχής γενομένης από την απορρόφηση των περίπου €340 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ που θα διοχετευθούν για υλοποιήσεις έργων εντός του 2024. «Πιστεύουμε στη συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την άντληση όσο το δυνατόν υψηλότερων κεφαλαίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να διαδραματίσουν με τις συνέργειές τους καταλυτικό ρόλο στη διείσδυση των νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Τέλος, υπογραμμίστηκε η καταλυτική σημασία των επενδύσεων σε υποδομές δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων και την ασφάλειά τους, καθώς και η ευρεία διάδοση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην κοινωνία, από τα εξειδικευμένα στελέχη Πληροφορικής μέχρι τον κάθε επαγγελματία, δημόσιο λειτουργό και απλό πολίτη.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top