Η Velodyne μειώνει την τιμή δημοφιλούς Lidar αισθητήρα της
Close

Η Velodyne μειώνει την τιμή δημοφιλούς Lidar αισθητήρα της

Την τιμή του Lidar αισθητήρα της VLP-16 θα μειώσει στο μισό η Velodyne. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πλέον ο αισθητήρας Lidar που πολλές κατασκευάστριες χρησιμοποιούν στα αυτόνομα οχήματα θα κοστίζει 4.000 δολάρια.

Ο λόγος που η εταιρεία προέβη στη μείωση πιθανότατα σχετίζεται με το γεγονός ότι πλέον ο τομέας των Lidar έχει αρχίσει να έχει ανταγωνισμό και παρά το γεγονός ότι η Velodyne είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να εδραιωθεί στην αγορά.

Ο εν λόγω αισθητήρας με την ονομασία VLP-16 αποτελεί το πιο δημοφιλές σύστημα Lidar στην αγορά. Η Zoox χρησιμοποιεί πολλαπλούς VLP-16 στο όχημά της ενώ και η Apple λέγεται ότι έχει ενσωματώσει τουλάχιστον 6 στο πειραματικό της όχημα.

Όμως, ο ανταγωνισμός φαίνεται ότι είναι σκληρός. Πρόσφατα η Ouster ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τον high-end Lidar αισθητήρα 64 καναλιών στα 12.000 δολάρια, τη στιγμή που η Velodyne προσφέρει τον high-end αισθητήρα της στα 85.000 δολάρια.

Η μείωση όμως στα low end συστήματα ίσως υποδεικνύει ότι πλέον η τεχνολογία μεταφέρεται στα συστήματα 128 καναλιών από τα 64, κάτι που ανέφερε κι ο πρόεδρος της Velodyne Mike Jellen, θεωρώντας ότι τα συστήματα 128 καναλιών θα ξεπεράσουν και θα αντικαταστήσουν αυτά των 64.

Όπως και να έχει, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν οι τιμές δεν μειωθούν, τα αυτόνομα οχήματα δεν πρόκειται να αποτελέσουν τη mainstream επιλογή για τους οδηγούς.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top