Close

UVeye: Μία Τεχνητή Νοημοσύνη – μηχανικός ελέγχει το αυτοκίνητο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η UVeye μπορεί να παίξει το ρόλο του μηχανικού, με σκοπό τον έλεγχο του οχήματος. Η ιδέα αυτή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτή.

Αυτή τη στιγμή η Hyundai, η Volvo, η Toyota και η Carmax έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης της UVeye που έχει ως στόχο της να παίξει τον ρόλο του μηχανικού που ελέγχει το αυτοκίνητο για πιθανές μηχανικές βλάβες. Παρόμοιους ελέγχους μπορεί να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και στα ελαστικά.

Η UVeye είναι μία εταιρεία από το Ισραήλ και έχει δημιουργήσει ένα ειδικό scanner που μπορεί να μπει κάτω από το αυτοκίνητο και να εντοπίσει πιθανά μηχανικά ζητήματα μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο μπορεί επίσης να κάνει μία μικρή “ακτινογραφία” των μερών του αυτοκινήτου για να εντοπίσει όλα τα πιθανά προβλήματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε με το αυτοκίνητό σας από πάνω του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλγόριθμος, πάνω στον οποίο βασίζεται η λειτουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν επηρεάζεται από τον τύπο ή το μοντέλο του οχήματος.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχολιάστε
scroll to top