Η Μ. Βρετανία απαγορεύει τα οχήματα βενζίνης και ντίζελ από το 2040

Ακολουθώντας τα χνάρια της Γαλλίας, η Μεγάλη Βρετανία θα προχωρήσει στην απαγόρευση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2040, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Guardian, θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους το χρόνο στη Γηραιά Αλβιώνα, με τις απώλειες στο κομμάτι της παραγωγικότητας να προσδιορίζονται ετησίως στα 2.7 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτήρισε την μολυσμένη ατμόσφαιρα ως “το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ρίσκο για τη δημόσια υγεία στη Μεγάλη Βρετανία”.

Αυτή η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει έντονη δράση στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Γι’ αυτό και παρέχουμε χρηματοδότηση στα συμβούλιο ώστε να επισπεύσουν την ανάπτυξη τοπικών πλάνων, ως μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος 3 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, για τον ‘καθαρισμό’ του βρώμικου αέρα από τους δρόμους μας”, πρόσθεσε.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για τον εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στην εξέλιξη μεταφορικών μέσων μηδενικών ρύπων, στη δημιουργία υποδομών και στην αυτόνομη οδήγηση.

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *